Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V Ústeckém kraji proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená na cyklisty a chodce

ÚSTECKÝ KRAJ - Policisté nabádali k používání cyklistických přileb. 

     V uplynulých dnech probíhala v Ústeckém kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Policisté se zaměřilli primárně na cyklisty a chodce. Cyklisté byli při kontrolách poučeni o vhodnosti použití ochranné přilby, která může v případě pádu zachránit život. V České republice je povinnost nosit helmu při jízdě na kole pro osoby mladší 18ti let, ale i staším osobám se doporučuje helmu použít, jelikož může zmírnit následky při pádu či dopravní nehodě. 
     Při dopravní akci bylo zkontrolováno 311 vozidel a bylo zjištěno 128 dopravních přestupků. Chodci se dopustili 14ti přestupků, za které byly uloženy pokuty v hodnotě 2600,-Kč. U cyklistů bylo zjištěno 6 porušení zákona, kdy ve 4 případech byla uložena pokuta na místě a 2 případy bude řešit příslušný úřad.
     Nejčastějším přestupkem u motorových vozidel bylo nepoužití bezpečnostních pasů, a to ve 20ti případech. Následuje nevyhovující technický stav vozidla (19 případů), 16 řidičů jelo na dálnici bez zaplacené dálniční známky. Překročení povolené rychlosti bylo zaznamenáno v 10ti případech. Jeden řidič při kontrole nadýchal alkohol a 4 nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti. 

Celkem bylo při akci uděleno 116 pokut v hodnotě 56 500,-Kč, 12 přestupků bylo oznámeno k dořešení ve správním řízení na příslušný úřad.

4. srpna 2022
por.Bc.Ilona Gazdošová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

pád z kola

pád z kola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem