Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V únoru nastoupilo k středočeské policii sedmnáct žen a mužů zákona

KRAJ - Krajský ředitel, generál Václav Kučera, přijal v únoru čtyři ženy a třináct mužů, kteří si za své povolání vybrali službu pro Policii ČR. 

Člunkový běh, celomotorický test, kliky, běh na tisíc metrů, a dále psychologické vyšetření a dobrý zdravotní stav - tyto podmínky přijímacího řízení zvládlo sedmnáct mužů a žen, kteří v únoru nastoupili do řad středočeské policie. 

Přijatí muži a ženy, kteří se rozhodli pracovat u největší bezpečnostní složky v ČR – u Policie České republiky, poté, co „nafasují“ policejní uniformu, čeká policejní vzdělávání. V rámci něho získají teoretické, ale i praktické znalosti, zkušenosti a dovednosti potřebné pro každodenní práci policisty.2

Nedílnou součástí základní odborné přípravy je také zvyšování fyzické kondice pod vedením zkušených instruktorů a v neposlední řadě také ovládání služební zbraně a střelecký výcvik. Po absolvování potřebného vzdělání čeká již mladé ženy a muže zákona skutečná služba. Pod vedením zkušenějších kolegů již budou vykonávat službu na obvodních odděleních, odděleních hlídkové služby, či u dopravní policie. Uplatnění ale mohou najít i na některých dalších službách, jakými jsou např. služební kynologie, poříční oddělení, cizinecká policie, apod.

Od začátku letošního roku nastoupily do středních Čech již více jak tři desítky policistů a policistek, dalších bezmála 280 zájemců podalo žádosti, které se v současné době vyhodnocují. Za celý rok 2022 vstoupilo do služebního poměru 187 nováčků, v roce 2021 pak 167. Nejvíce nových policistů nastoupilo v roce 2020, kdy řady středočeských policistů posílilo 228 žen a mužů.

Za těmito nemalými počty je ale nikdy nekončící práce všech policistů, ale mimo jiné také od roku 2018 realizovaný projekt "Přes bariéry s policií". „Mým hlavním záměrem v rámci tohoto projektu byla dlouhodobost, kontinuita a zapojení co největšího počtu čtvrtých ročníků středních či vyšších odborných škol, nebo škol s bezpečnostní tematikou. A to se podařilo. Již se zapojily desítky škol a tisíce studentů," sdělil krajský ředitel, generál Kučera.

V současné době je u středočeské policie k dispozici na více jak pět set míst, které je možné obsadit. Jedná se zejména o útvary pořádkové policie, tedy obvodní oddělení, oddělení hlídkové služby, dopravní policie, dálniční oddělení, či cizinecká policie.

Máte-li zájem pracovat u středočeské policie, kontaktujte linku +420 607 405 286, nebo e-mail: nabor.stredocesi@pcr.cz, případně jsou vám k dispozici webové stránky středočeské policie.



mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
13. února 2023


 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem