Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

V ulicích Jevíčka mířil pistolí

SVITAVSKO – Zákrok proti ozbrojenému muži, který v uplynulých dnech na veřejnosti manipuloval se střelnou zbraní, provedli kolegové z Moravské Třebové v Jevíčku. 

Zadržení podezřelého muže předcházelo oznámení, že jeden z místních obyvatel se pohybuje po městě a míří pistolí do okolí. Obava že by zbraň byla nabitá vzbudila strach a přivolala policejní hlídky. Popis pachatele odpovídal osobě na náměstí, hlídka ho vyzvala, aby se nehýbal, ten místo toho sáhl pro zbraň. V ten moment zákrok nesnesl odkladu, kolegové ho po užití tasersu  znehybnili, odzbrojili a zajistili.

Co 38letý podezřelý uvedl? Plynovou pistoli si pořídil na ochranu zlata a šperků, které nosí u sebe. Manipulace s ní na veřejnosti byla dle jeho slov úmyslná, chtěl prý ukázat, že je ozbrojen, aby mu zlato nikdo neodcizil. Pistoli položil při platbě v obchodě i na pokladní pás ve chvíli, kdy sahal pro peněženku.

Vzhledem k dalším zjištěným okolnostem ho hlídka eskortovala na psychiatrické oddělení, kde lékař rozhodl o jeho hospitalizaci.

Jeho jednání je předmětem prověřování.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
19. srpna 2020
 

vytisknout  e-mailem