Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V Turnově hořely odpadové kontejnery

SEMILSKO - Policisté pátrají po žháři, který roztavil čtyři kontejnery. 

Dne 26. prosince kolem 2. hodiny ranní vyjížděli příslušníci hasičského záchranného sboru společně s policisty do Nádražní ulice v Turnově, kde hořely dva plastové kontejnery na tříděný odpad. V téže době byl v plamenech i živý plot u rodinného domku v ulici 1. Máje, který policisté uhasili ručním hasicím přístrojem. Profesionální hasiči se především věnovali hořícím plastovým kontejnerům, které žár doslova roztavil. Zhruba 40 minut po přijetí prvního oznámení o požáru přišla další zpráva o hořících kontejnerech na rohu ulic Brigádnická a Za Sokolovnou. I zde žár plastové nádoby zcela zdeformoval. Vzniklou škodu zatím zástupci města Turnov nevyčíslili. Obnova poškozené zeleně na pozemku rodinného domku v ulici 1. Máje přijde majitele na zhruba 5 500 korun.

Policisté v této souvislosti již zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci a po pachateli intenzivně pátrají. Pokud si někdo všiml v inkriminovanou dobu v Nádražní ulici, v ulici 1. Máje a na rohu ulic požár kontejnerů 2
Brigádnická a Za Sokolovnou podezřelého chování kohokoliv v blízkosti odpadových kontejnerů nebo zahrady rodinného domu, oceníme, když nám tuto informaci předá prostřednictvím tísňové linky 158 nebo na kterékoliv služebně Policie ČR. Děkujeme.

29. 12. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár kontejnerů 2

požár kontejnerů 2 

Detailní náhled

požár kontejneru 1

požár kontejneru 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem