Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V tašce alkohol za devět tisíc

MOST - Drahý lup z prodejny díky ostraze neodnesl; Za domácí násilí padlo vykázání. 

Z firmy odcizil vibrační pěch a desku za sto tisíc korun
Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže 32letého muže z obce na Chomutovsku. Ten měl dle policie odcizit v objektu jedné firmy na Litvínovsku nářadí. Poškozenou firmu připravil koncem ledna o vibrační pěch a vibrační desku, vše v celkové hodnotě 109 tisíc korun. Policie odcizené věci již nezajistila. Ty obviněný muž stihl prodat neznámé osobě. Stíhaný je vyšetřována svobodě a bude-li uznán vinným, může mu soud uložit až pětiletý trest odnětí svobody.

V tašce ukryl alkohol za devět tisíc korun
Až z Loun se na nákup za pět prstů vydal 26letý muž. Zamířil do jednoho mosteckého supermarketu v podvečerních hodinách. V oddělení s alkoholickými nápoji si vybral poměrně drahý alkohol a několik lahví si měl ukrýt do přinesené tašky. Následně prodejnu opustil přes pokladní zónu, kde za zboží nezaplatil. Při odchodu byl zadržen pracovníky ostrahy a předán policii. Odcizený lup byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje nepoškozen. Policisté obvodního oddělení v Mostě mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Za domácí násilí byl muž z bytu vykázán
Případ domácího násilí řešili o víkendu mostečtí policisté. Ti reagovali na volání o pomoc z jednoho bytu na mosteckém sídlišti v pozdně nočních hodinách. Na místě policisté zjistili, že v bytě mělo dojít ke slovnímu i fyzickému napadení ženy. Hrubého jednání se má muž dopouštět již od loňského roku a jeho útoky se stupňují. S ohledem na pokračující agresivní chování vůči ženě i  v přítomnosti policistů tito proti muži použili donucovací prostředky. Muž byl zajištěn a umístěn v policejní cele. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. S ohledem na to, že zde byla důvodná obava, že se tohoto jednání opětovně dopustí, přistoupili policisté k vykázání osoby ze společného obydlí na dobu 10 dnů. V loňském roce policisté institut vykázání využili v 27 případech.

Rodiče nedohlíželi na školní  docházku svých dětí, čelí obvinění
Na školní docházku svých dětí nedohlíželi rodiče, které mostecká policie obvinila z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Ti dle vyšetřovatele nedbali řádně na výchovu a nedohlíželi na pravidelnou povinnou školní docházku svých tří nezletilých dětí. V důsledku toho měli ohrozit jejich rozumový vývoj tím, že jim umožnili vést zahálivý život. Děti tak ve škole za minulý školní rok chyběly a vykázaly neomluvenou absenci, která byla u každého dítěte více než sto hodin.

Most 13. února 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem