Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V souvislosti s mikulášskými akcemi se policisté zaměřovali zejména na řidiče motorových vozidel, zda neusedli za volant pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek

BENEŠOVSKO – Kontrolovali ale i dodržování ostatních ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, a to nejen ze strany řidičů, ale i ostatních účastníků silničního provozu. 

Dopravně bezpečnostní akce probíhala ve středu tohoto týdne v době od čtrnácti do jednadvaceti hodin na území Benešova a v některých přilehlých obcích, tentokrát v součinnosti s policisty z Útvaru policejního vzdělávání Vyšší a střední policejní školy v Praze 9 - Hrdlořezích. Během této doby policisté vystřídali řadu stanovišť, na kterých kontrolovali nejen řidiče, ale i ostatní účastníky silničního provozu. V souvislosti s probíhajícími mikulášskými akcemi se zajímali zejména o to, zda řidiči neusedli za volant pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Obecně ale kontrolovali, zda dodržují i ostatní ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, například použití bezpečnostních pásů či technický stav vozidel. Na stanovištích mimo obce se v podvečerních a večerních hodinách navíc zaměřovali i na chodce, případně i cyklisty, a kontrolovali, zda jsou řádně označeni reflexními prvky tak, aby byli dostatečně vidět. Z bezpečnostních důvodů se hlídky pohybovaly také v místech s větší koncentrací osob, jako jsou například nádraží či nákupní centra, kde dohlížely na veřejný pořádek.

Během této akce policisté zkontrolovali celkem 118 řidičů a jejich vozidel. Hříšníkům pak uložili 12 pokut v celkové hodnotě 6 100 korun. Pod vlivem alkoholu přitom nezastihli ani jednoho řidiče. K nejčastějším přestupkům naopak patřil nevyhovující technický stav vozidla, řízení bez řidičského průkazu anebo nerespektování dopravního značení. Jednoho muže přistihli policisté při řízení bez příslušného řidičského oprávnění, proto mu zakázali další jízdu a jeho jednání oznámili na příslušný úřad do dalšího správního řízení.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
6. prosince 2018

vytisknout  e-mailem