Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - V sobotu zavítá do Liberce FK Jablonec

LIBEREC - V sobotu 19. října 2019 se v Liberci na stadionu u Nisy utkají fotbalové celky FC Slovan Liberec a FK Jablonec. Policisté připravují bezpečnostní opatření. 

AKTUALIZACE:

Dnes v Liberci na stadionu U Nisy proběhlo fotbalové utkání FORTUNA ligy mezi mužstvy FC Slovan Liberec a FK Jablonec. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 5555 diváků – z toho 555 fanoušků hostujícího celku. Utkání skončilo výsledkem 2:2. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako vysoce rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila na dnešek bezpečnostní opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu Liberce a jeho okolí. Velmi důležité bylo také zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v celém městě tak, aby nedocházelo ke kolizním situacím.

Do tohoto bezpečnostního opatření byla zapojena více jak stovka policistů pořádkové, dopravní a kriminální služby.  S policisty na veřejný pořádek a bezpečnost silničního provozu dohlíželi také městští strážníci. 

Všem policistům se v rámci důkladně připraveného bezpečnostního opatření podařilo udržet veřejný pořádek a zajistit bezpečnost silničního provozu v celém městě i okolí stadionu. Policisté během bezpečnostního opatření  řešili  pouze jedno přestupkové jednání ve veřejném pořádku. 

Na základě vyhodnocení celého bezpečnostního opatření můžeme nyní konstatovat, že síly a prostředky Policie České republiky byly nasazeny adekvátně s předpokládaným rizikem spojeným s tak vysokou návštěvností uvedené sportovní akce.

Bezpečnostní opatření bylo ze strany policistů ukončeno kolem šesté hodiny večer.
 

18. 10. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátoka prevence KŘP Libereckého kraje

-------------------------------------------------------------------------------------------

V sobotu 19. října 2019 se v Liberci, na stadionu U Nisy sehraje fotbalové utkání FORTUNA ligy mezi celky FC Slovan Liberec a FK Jablonec. Zápas bude zahájen ve 14:30 hodin

Tento zápas je ze strany Policie ČR s ohledem na dřívější chování fanoušků hostujícího týmu vyhodnocen jako rizikový, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují.  Předpokládáme, že ze strany některých neukázněných příznivců sportovních klubů a diváků může dojít v souvislosti s konáním sportovní akce k narušení veřejného pořádku. Cílem bezpečnostního opatření je zejména zajistit veřejný pořádek, klid a bezpečnost ve městě Liberci a jeho okolí a zejména v okolí fotbalového stadionu U Nisy. V případě  páchání výtržností ze strany fanoušků budou policisté připraveni tyto incidenty důrazně řešit. Úkolem policistů bude mimo jiné  zajistit bezpečnost a plynulost v dopravě, aby nedocházelo ke kolizním situacím.

Do opatření budou zapojeni policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu budou i členové Antikonfliktního týmu, kteří jsou vždy důležitým komunikačním prostředníkem s fanoušky a nasazeni do akce budou dále také policisté z krajské pořádkové jednotky a psovodi. 

Na stadionu bude z důvodu zajištění bezpečnosti také zvýšený počet pracovníků bezpečnostní agentury, pořadatelská služba a několik strážníků Městské policie Liberec.

Policisté budou monitorovat již příjezd fanoušků do Liberce a rovněž dohlížet na jejich přesun na stadion U Nisy. Dále budou dohlížet na bezproblémový průběh fotbalového utkání. Monitorovat situaci budou samozřejmě i po skončení utkání a odjezdu fanoušků. S přesunem fanoušků na stadion mohou být spojené i menší komplikace v dopravě. V případě vyhodnocení situace může dojít k chvilkovému zastavení provozu.

Apelujeme na domácí fanoušky, aby na utkání přišli včas a mohlo tak jejich odbavení u vstupů na stadion proběhnout bez komplikací. A zároveň aby ke vstupu na stadion využili vchod ve směru od dětského dopravní hřiště.

Pro fanoušky hostujícího týmu je určen vchod na stadion ze strany od ulice Chrastavská.

Žádáme všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení a zároveň pokyny policistů. 
 

17. 10. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem