Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V sobotu utrpěli dva chodci těžká zranění

LIBEREC - Dvě dopravní nehody během dne 13. prosince 2014 s účastí chodců. V ulici Doubská srazil řidič seniora a o tři hodiny později jiné vozidlo v ulici Letná srazilo ženu. 

V sobotu 13. prosince 2014 řešili dopravní policisté v Liberci během dne dvě vážné dopravní  nehody, při kterých byli těžce zraněni chodci, v obou případech senioři. První nehoda se stala ve čtyři hodiny odpoledne v Liberci, v ulici Doubská. Řidič VW Golf jel ve směru od kruhového objezdu aréna do centra města. Zde na rovném úseku vozovky přehlédl na vyznačeném přechodu pro chodce zleva doprava přecházejícího 74letého muže a pravou přední částí vozidla do něj narazil. Chodec šel ve směru od podchodu Českých drah k benzínové čerpací stanici Cobalt. Následkem střetu se chodec převalil přes kapotu a čelní sklo vozidla a následně upadl na vozovku vpravo od vozidla. Senior utrpěl blíže nespecifikované těžké zranění, se kterým jej převezlo vozidlo zdravotnické záchranné pomoci do Krajské nemocnice Liberec, kde byl hospitalizován. U řidiče i chodce vyloučili policisté alkohol provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Na vozidle vznikla předběžná škoda 20 tisíc korun.

Ke druhé nehodě došlo stejný den v sedm hodin večer v Liberci, na ulici Letná. Řidič vozidla Renault Thalia jel ve směru na Pavlovice a za křižovatkou s ulicí Stračí a komunikací vedoucí do obchodu Lidl, přehlédl v blízkosti přechodu starší ženu, která přecházela vozovku zprava doleva. Vozidlo přední částí narazilo do 65leté ženy a ta byla následkem nárazu odmrštěna na vozovku před vozidlo. Vozidlo bezprostředně po střetu zastavilo. Seniorka utrpěla blíže nespecifikované těžké zranění, se kterým ji rychlá záchranná služba převezla do Krajské nemocnice Liberec. U řidiče vyloučili policisté alkohol v krvi provedenou orientační dechovou zkouškou přístrojem Dräger, u chodkyně nemohli policisté dechovou zkoušku s ohledem na její zdravotní stav provést. Z tohoto důvodu zažádali o provedení odborného lékařského vyšetření spojeného s odběrem krve. I v tomto případě vznikla předběžná škoda na vozidle ve výši 20 tisíc korun.

Obě nehody nyní šetří policisté z Dropravního inspektorátu policie v Liberci.

Za uplynulý víkend vyjížděli dopravní policisté na Liberecku celkem k 17 dopravním nehodám, při kterých došlo ke 2 těžkým a ke 2 lehkým zraněním. Nehody se naštěstí obešly bez ztráty na lidských životech.

 

 15.12.2014
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem