Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V sobotu proběhla na Máchově jezeře a v jeho okolí další z preventivně bezpečnostních akcí

ČESKOLIPSKO – Policisté opakovaně dohlíželi na bezpečnost na vodních plochách a v jejich přilehlém okolí. 

Na rekreační oblast v okolí Máchova jezera se letos již opakovaně zaměřili policisté Oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, společně s kolegy z Obvodního oddělení Doksy. Nejen na vodní ploše s využitím služebního člunu, ale i v přilehlých kempech byli lidé v rámci preventivní akce „Bezpečně u vody“ oslovování, kdy jim ze strany policistů byla vysvětlována veškerá případná rizika spojená se špatným či nedostatečným zabezpečením osobního majetku, ale taktéž, a to především, rizika v oblasti ochrany života a zdraví, která hrozí při nedodržování základních pravidel bezpečnosti.

Na rozlehlé ploše tohoto přírodního skvostu prováděli policisté mimo jiné i kontrolu plavidel, jakými jsou například šlapadla, a dále plavidla, která mají motor s povoleným výkonem. Předmětem kontroly bylo však i provádění orientační dechové zkoušky na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kdy za celou dobu nebylo odhaleno žádné protiprávní jednání.

Na závěr všichni kontrolování a oslovení obdrželi od policistů malé dárky v podobě preventivních materiálů – termobox na uchování chlazených nápojů, klíčenku ve formě plováku, nafukovací balónek, ale i krabičku s náplastmi pro ošetření drobných poranění.

V minulých letech bylo zaevidováno v uvedené oblasti několikero jednání protiprávního charakteru, ať již v přestupkové či trestní rovině. Statisticky šlo nejčastěji o protiprávní jednání majetkového charakteru ve formě krádeží. Uvedený „trend“ však v letošní sezóně nemá stoupající charakter, neboť v důsledku pandemie Covid-19 je i zde znát zcela zřetelný úbytek návštěvníků, a tedy i protiprávní jednání přímo úměrně pokleslo oproti letům minulým.

Policisté se budou i nadále zaměřovat na návštěvníky kempů a celé oblasti Máchova jezera, ať již v rámci běžného výkonu služby, či v rámci projektu „Bezpečně u vody“, a to až do konce září tohoto roku.

17. srpna 2021
nprap. Adéla Maňasová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem