Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V sobotu nás čeká další kolo SYNOT ligy

ZLÍNSKO: Opět hrozí řádění fanoušků na stadionu.  

Ve stejném čase jako minulý týden odehrají zlínští fotbalisté na stadionu Letná ve Zlíně utkání 7. kola SYNOT ligy, při kterém hrozí agrese fanoušků zejména v průběhu utkání. Nemůžeme ale vyloučit ani konflikty mezi fanoušky klubů FC Fastav Zlín a SK Slavia Praha před či po utkání v ulicích města Zlína. Agrese stoupá zejména po požití většího množství alkoholu a k útokům se poté připojují i běžně nekonfliktní fanoušci.

Zlínští policisté proto připravili po jednáních se členy fotbalového klubu bezpečnostní opatření, jejichž cílem je udržení veřejného pořádku v okolí stadionu i ve zlínských ulicích a zamezení v nezákonném jednání neukázněným fanouškům.

Fanoušci pražského týmu s největší pravděpodobností dorazí do Zlína osobními auty nebo autobusem. Očekáváme, že jich bude kolem 100 - 150. Policie v rámci opatření počítá i s tím, že do Zlína dorazí také fanoušci jiných klubů. V okolí stadionu a v ulicích města se bude pohybovat v rámci posílených hlídek několik desítek policistů včetně psovodů, členů antikonfliktního týmu a kriminalistů. Stejně jako doposud budou při zákrocích i při dohledu nad veřejným pořádkem spolupracovat se strážníky městské policie, tak, aby včas eliminovali vznikající násilné konflikty mezi fanoušky obou klubů. Přímo na fotbalovém stadionu dohlédne na bezproblémový průběh zápasu 40 členů bezpečnostní agentury a 30 členů pořadatelské služby. 

 

17. září 2015, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem