Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V sobotu do Jablonce přijede FC Slovan Liberec - AKTUALIZACE

JABLONEC NAD NISOU - Policisté jsou připraveni v souvislosti se sobotním fotbalovým utkáním chránit bezpečnost a veřejný pořádek. 

Aktualizace ze dne 20. 11. 2016, čas : 9:00

Včerejší fotbalové utkání mezi FK Jablonec a FC Slovan Liberec navštívilo  3 054 diváků, 151 z nich fandilo Liberci. Ačkoliv jsme zápas vyhodnotili jako rizikový s ohledem na možné konflikty mezi příznivci jednotlivých klubů, obešel se nakonec bez narušení veřejného pořádku. K tomu přispělo bezpochyby i bezpečnostní opatření, do kterého  jsme zapojili policisty pořádkové a dopravní služby,  včetně pracovníků služby kriminální policie a vyšetřování a tradičně také členů antikonfliktního týmu. Policistům při kontrole veřejného pořádku napomáhali jablonečtí městští strážníci.

por. Bc. Ivana Baláková

 

 

Dne 19. listopadu v 18.15 hodin začne na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou fotbalové utkání první ePojisteni.cz ligy mezi mužstvy FK Jablonec a FC Slovan Liberec.

Na základě dosud získaných informací policisté vyhodnotili tento zápas jako rizikový a lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku. Z tohoto důvodu je na tuto sportovní akci připraveno ze strany Policie České republiky bezpečnostní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a jeho okolí.

V souvislosti s tímto utkáním navíc bylo zjištěno, že fanoušci hostujícího celku mají pravděpodobně v úmyslu ještě před samotným zápasem hromadně projít z vlakového nádraží či z centra města směrem ke stadionu. Samozřejmě, že i na tuto skutečnost se policisté v rámci přípravy celého bezpečnostního opatření zaměřují. Z tohoto důvodu informujeme občany, aby očekávali jistá případná momentální omezení, která budou nutná pro doprovod fanoušků na stadion.

Žádáme všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení.

Dále upozorňujeme všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení v ulicích Vrkoslavická a U Stadionu, která bude platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení. Z důvodu zajištění nerušeného průběhu celé akce žádáme všechny občany, kterých se toto opatření dotkne, aby jej respektovali a dbali pokynů členů pořadatelské služby, kteří budou na místech přítomni.

Návštěvníky fotbalového utkání, kteří svá vozidla budou mít zaparkovaná na parkovišti u obchodního centra Kaufland, informujeme také o tom, že bezprostředně po skončení zápasu bude opět pro jejich odjezd z tohoto místa otevřen i boční nouzový výjezd do ulice Masná. Jedná se o opatření, které sníží riziko tvoření kolon na parkovišti při hlavním výjezdu do ulice Turnovská, proto žádáme řidiče, aby této možnosti výjezdu plně využili.

Do uvedeného opatření budou zařazení policisté pořádkové a dopravní policie, kriminalisté a svoji nezastupitelnou úlohu v něm budou mít i členové Antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Společně s policisty se do opatření také zapojí i strážníci jablonecké městské policie.


14. 11. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem