Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V sobotu do Jablonce přijede AC Sparta Praha - AKTUALIZACE

JABLONEC NAD NISOU - Policisté jsou připraveni v souvislosti se sobotním fotbalovým utkáním chránit bezpečnost a veřejný pořádek. 

V sobotu 30. listopadu ve 20.15 hodin začne na stadionu CHANGE ARENA v Jablonci nad Nisou fotbalové utkání první fotbalové Gambrinus ligy mezi mužstvy FK Baumit Jablonec a AC Sparta Praha.
 
Na základě dosud získaných informací policisté vyhodnotili tento zápas jako rizikový a lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku. Z tohoto důvodu je na tuto sportovní akci připraveno ze strany Policie České republiky bezpečnostní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a jeho okolí.
 
Policie České republiky žádá všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení.
 
Dále upozorňujeme všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení v ulicích Vrkoslavická a U Stadionu, která bude platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení. Z důvodu zajištění nerušeného průběhu celé akce žádáme všechny občany, kterých se toto opatření dotkne, aby jej respektovali a dbali pokynů členů pořadatelské služby, kteří budou na místech přítomni.
 
Návštěvníky fotbalového utkání, kteří svá vozidla budou mít zaparkovaná na parkovišti u obchodního centra Kaufland, informujeme také o tom, že bezprostředně po skončení zápasu bude pro jejich odjezd z tohoto místa otevřen i boční nouzový výjezd do ulice Masná. Jedná se o opatření, které sníží riziko tvoření kolon na parkovišti při hlavním výjezdu do ulice Turnovská, proto žádáme řidiče, aby této možnosti výjezdu plně využili.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
28. listopadu 2013

 

AKTUALIZACE:

V sobotu 30. listopadu v Jablonci nad Nisou na stadionu CHANGE ARENA proběhlo fotbalové utkání první fotbalové ligy mezi mužstvy FK Baumit Jablonec a AC Sparta Praha. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 3 553 diváků – z toho 457 fanoušků hostujícího celku. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila na den jeho konání bezpečností opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a okolí.
 
Do tohoto bezpečnostního opatření byli zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie, kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování. Své nezastupitelné místo při této akci měla i Krajská pořádková jednotka Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a členové antikonfliktního týmu. Všem policistům zařazených do opatření se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet i veřejný pořádek. V rámci tohoto opatření řešili pouze celkem dvanáct přestupků – z toho jedenáct ve veřejném pořádku. Z těchto jedenácti přestupků se sedmi dopustili ti, kteří se pokusili na stadion pronést pyrotechniku – jednalo se o dva fanoušky domácích a pět hostí.
 
Po skončení opatření se policisté v něm zařazeni vrátili na své útvary. Navíc Pořádková jednotka Územního odboru Česká Lípa projížděla dvacet minut po třiadvacáté hodině přes Liberec po silnici první třídy č. 35 ve směru na Děčín, přičemž na nájezdu na tuto silnici posádka prvního vozu kolony spatřila osobní motorové vozidlo zn. Hyundai Elantra, jehož řidič přejížděl od krajní čáry ke středové. Jeho jízda na policisty působila velmi nejistě. Z tohoto důvodu se policisté rozhodli k zastavení tohoto vozidla a jeho následné kontrole, což realizovali za využití světelného i zvukového výstražného zařízení a červeného nápisu STOP umístěném na přední části vozidla. Řidič na tuto výzvu nereagoval, a proto ho policisté se služebním vozem předjeli a stejným způsobem ho vyzvali k zastavení s červeným nápisem STOP na zadní části vozidla. Tímto způsobem se podařilo již vozidlo zastavit. Ve vozidle jel řidič a dvě jeho spolujezdkyně. Provedenou kontrolou policisté zjistili, že se jedná o 64letého muže z Liberce, který při vystupování a chůzi vrávoral a jeho artikulace byla nesrozumitelná. Následně provedenou dechovou zkouškou mu v jeho dechu již přivolaná hlídka z Obvodního oddělení Liberec – Vesec naměřila hodnotu alkoholu 1,55 promile. Řidič policistům přiznal, že vozidlo řídil bezprostředně po požití alkoholu.
 
Následující den policisté z Obvodního oddělení Liberec – Vesec ve zkráceném přípravném řízení 64letému muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelému nyní za spáchání uvedeného přečinu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
2. prosince 2013
 

 

 

 

vytisknout  e-mailem