Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V síti kriminalistů uvízli dva prodejci pervitinu

RYCHNOVSKO - Oba obvinění skončili ve vazbě 

Rychnovští kriminalisté včera obvinili ze zločinu „nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy“32letého  a 28letého muže z Vamberku. Oběma kladou za vinu, že nejméně od podzimu roku 2011 do 15. července 2012 neoprávněně nabízeli, zprostředkovali, jinak jinému opatřili a pro jiného přechovávali v okruhu svých známých, přátel a okruhu zájemců  metamfetamin zvaný pervitin a sušinu rostliny konopí setého (marihuanu).
Pokud se prokáže jejich vina, hrozí jim trest odnětí svobody na 2 léta až 10 let. Na oba obviněné byla dnes uvalena vazba.

  • Při domovních prohlídkách v místě bydliště obou mužů kriminalisté zajistili kromě jiného digitální váhy, nezjištěné množství bílé krystalické látky a nezjištěné množství zelené sušiny. Látky budou  podrobeny dalšímu kriminalistickému zkoumání.
  • Osmadvacetiletý obviněný nejméně ve 46 případech prodal nebo daroval nejméně 7 osobám pervitin nebo marihuanu v různě velkých dávkách. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou již na podzim roku 2011 za stejný zločin odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody s dohledem ve výměře dvou roku, se zkušební dobou tří roků.
  • Dvaatřicetiletý obviněný nejméně ve 423 případech prodal, daroval zdarma nebo za protislužbu nejméně 18 osobám pervitin a marihuanu v různě velkých dávkách. Mezi jeho odběrateli byli i  dva mladiství.
  • Částka za jednu dávku pervitinu se pohybovala od 300 do 1000 korun. Marihuanu oba poskytovali zdarma. Skutečné množství distribuovaného pervitinu a marihuany je předmětem dalšího šetření.
     
  • Odběratelé byli z okresu Rychnov nad Kněžnou (Vamberk, Doudleby nad Orlicí, Rychnov nad Kněžnou, Týniště nad Orlicí, Rokytnice v Orlických horách). Většina z nich nakupovala od obviněných opakovaně (až 90x).
     
  • Během uvedeného období  oba obvinění  prodejem drogy získali peníze v řádech deseti tisíců korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
18. července 2012 v 14:40


 

Odkazy do noveho okna

Toxi Vamberk

Toxi Vamberk 

Detailní náhled

Toxi Vamberk

Toxi Vamberk 

Detailní náhled

Toxi Vamberk

Toxi Vamberk 

Detailní náhled

Toxi Vamberk

Toxi Vamberk 

Detailní náhled

Toxi Vamberk

Toxi Vamberk 

Detailní náhled

Toxi Vamberk

Toxi Vamberk 

Detailní náhled

Toxi Vamberk

Toxi Vamberk 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem