Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V severních Čechách ubylo dopravních nehod, ale přibylo mrtvých a zraněných

Ve srovnání s loňským rokem ubylo letos od ledna do konce května v Ústeckém i Libereckém kraji podle předběžných statistických údajů dopravních nehod. 

V Ústeckém kraji vyjížděli dopravní policisté k 5020 dopravním nehodám, což je o 280 méně něž ve srovnatelném období loňského roku. Víc lidí než loni ale při těchto nehodách zemřelo nebo bylo zraněno. Od začátku roku přišlo o život při nehodách na silnicích v Ústeckém kraji celkem 33 lidí, což je o 4 víc než loni. Těžce zraněno bylo 143 lidí (o 5 víc než loni) a lehké zranění utrpělo 790 lidí ( o 116 víc než loni). 312 řidičů bylo v době nehody pod vlivem alkoholu a hmotná škoda byla vyčíslena na 190 miliónů korun. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl opět nesprávný způsob jízdy (2779 nehod), za ním následuje nepřiměřená rychlost (986 nehod) a nedání přednosti v jízdě (790 nehod).

V Libereckém kraji vyjížděli dopravní policisté k 2418 dopravním nehodám, což je o 176 méně něž ve srovnatelném období loňského roku. Víc lidí než loni ale při těchto nehodách zemřelo nebo bylo zraněno. Od začátku roku přišlo o život při nehodách na silnicích v Libereckém kraji celkem 12 lidí, což je o 4 víc než loni. Těžce zraněno bylo 77 lidí (o 13 víc než loni) a lehké zranění utrpělo 323 lidí ( o 30 víc než loni). 168 řidičů bylo v době nehody pod vlivem alkoholu a hmotná škoda byla vyčíslena na 120 miliónů korun. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl opět nesprávný způsob jízdy (1241 nehod), za ním následuje nepřiměřená rychlost (580 nehod) a nedání přednosti v jízdě (372 nehod).

vytisknout  e-mailem