Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V sedmnácti za volantem traktoru

ZLÍNSKO: Nadýchal dvě promile alkoholu. 

Policisté z Valašských Klobouk v neděli brzy ráno nevěřili svým očím, když chtěli zastavit mladého muže za volantem traktoru, který ovšem zastavit nechtěl a zřejmě si myslel, že s traktorem policistům ujede po polní cestě. Nadýchal dvě promile. Ve svém věku navíc není držitelem příslušného řidičského oprávnění.

Krátce po páté hodině ráno chtěli policisté za pomoci světelného i zvukového výstražného znamení zastavit řidiče traktoru, který po silnici nejel příliš koordinovaně. Ten ovšem na výzvu k zastavení nereagoval a pokračoval dál v jízdě, po polní cestě. Daleko nedojel. Policisté řidiče zastavili a požádali ho, aby předložil doklady. Na první pohled bylo jasné, že není úplně střízlivý. Mladý muž u sebe žádné doklady neměl. Dechová zkouška ukázala hodnotu vyšší než dvě promile alkoholu. Přiznal, že až do tří hodin ráno popíjel pivo. Lustrací policisté zjistili, že mladík ani nedosáhl zletilosti a je mu pouhých sedmnáct let, není proto oprávněný řídit traktor.

Policisté po veškerých potřebných úkonech předali mladistvého jeho otci v obci na Valašskoklobucku. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání provinění ohrožení pod vlivem návykové látky. Za řízení bez řidičského oprávnění a nezastavení na znamení podle zvláštního právního předpisu mu navíc ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.

28. července 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem