Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V Rožnově přepadli poštu

VSETÍNSKO: Poznáte lupiče na fotografiích? 

V pondělí odpoledne přepadl neznámý lupič se zbraní v ruce poštu v Rožnově p. Radhoštěm. Muž z pošty odešel s prázdnou, incident se obešel bez zranění.
 
Bylo deset minut před čtvrtou hodinou odpoledne, když v budově hlavní pošty nacházející se na náměstí Míru v Rožnově p. R. přistoupil k přepážce, kterou obsluhovala pětapadesátiletá žena z Rožnovska, neznámý muž s kapucí na hlavě. Ten beze slova položil před zaměstnankyni pošty lístek s napsaným požadavkem o vydání peněz, přičemž na ni mířil podle ženy krátkou střelnou zbraní. Pracovnice mu odmítla peníze vydat a tak lupič nakonec, aniž by cokoli řekl, odešel s prázdnou rychlým krokem z pošty ven.  
 
Mělo se jednat o muže ve věku kolem 30 let, štíhlé postavy, vysoké kolem 170-175 cm. Na hlavě měl kapuci. Oblečené měl modré rifle a mikinu v barvě khaki s drobným vzorem.
 
Na poště bylo v době přepadení několik zákazníků a rovněž několik zaměstnanců. Přepadení proběhlo bez nějakého rozruchu, zbraň se snažil pachatel zakrývat rukou, takže si přepadení zřejmě nikdo z přítomných nevšiml. Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po muži uvedeného popisu, kterého zachytily bezpečnostní kamery, z nichž jsme pořídili fotografie. Pokud by někdo muže na fotkách poznal, nebo si ho na poště nebo při vcházení či vycházení všiml, ať kontaktuje policii na lince 158.
 
Bezprostředně po oznámení přepadení začali policisté z rožnovského obvodního oddělení společně se strážníky městské policie pátrat, ovšem zatím bezvýsledně. Případ si převzali kriminalisté specializující se na násilnou kriminalitu, kteří přivítají od veřejnosti jakékoli informace k lupiči. Pachateli hrozí v případě dopadení za trestný čin loupež až desetiletý trest odnětí svobody.
 
 
26. listopadu 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
  
 
 
Odkazy do noveho okna

Loupež Rožnov

Loupež Rožnov 

Detailní náhled

Loupež Rožnov

Loupež Rožnov 

Detailní náhled

Loupež Rožnov

Loupež Rožnov 

Detailní náhled

Loupež Rožnov

Loupež Rožnov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem