Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V rodinném době ukradli zlaté šperky a cennosti

BENEŠOVSKO - Policisté oba muže dopadli a nyní jsou již ve vazbě 

Poslední den v září si dva muži z Benešova vyslechli od benešovských kriminalistů obvinění ze zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody spáchaných ve spolupachatelství.

Policisté proti nim zahájili úkony trestního stíhání pro tento zločin a přečin dne 30. září 2021 a už o den později oba muži skončili ve vazbě.

Oba muži jsou již policistům v Benešově dobře známí, jak 33letý, tak i 35letý muž mají trestní minulost, především pak tu majetkovou. Oba muži byli v posledních třech letech pravomocně odsouzeni za majetkovou trestnou činnost.

V době od 16. do 19. září 2021 byli oba zaměstnaní jako brigádníci a pomáhali tak při rekonstrukci domu na Benešovsku. Tam následně měli využít situace a v domě odcizit několik desítek až stovek zlatých šperků, hodinek a mincí a majitelům tak způsobit velmi vysokou škodu, která v současné době ještě není přesně vyčíslena.

Policisté provedli šetření v okolí, výslechy svědků, šetření v přilehlých bazarech, zlatnictvích apod., kdy je cesta dovedla až k těmto dvěma mužům. Část šperků a mincí se jim podařila již rozprodat, další cennosti nalezli policisté u nich doma.

V současné době si na vynesení rozsudku počkají oba muži ve vazební věznici. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na 8 let.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
11. října 2021

 

vytisknout  e-mailem