Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V rekreačních střediscích řádí zloději

VSETÍNSKO: Šetříme několik vloupání do hotelových pokojů a chatek.  

V Horní Bečvě se množí vloupání do pokojů v rekreačních střediscích. Za tři týdny jsme zaznamenali pět vloupání. Zloději ukradli návštěvníkům věci za 134 tisíc korun.
 
Policisté z policejní stanice v Horní Bečvě se zabývají v těchto dnech vloupáním do hotelových pokojů a chatek v rekreačních střediscích v okolí přehrady v Horní Bečvě. První dvě vloupání jsou z 29. prosince loňského roku. V lednu přibyly další tři vykradené pokoje nebo chaty. Některé chaty nebo pokoje zloději „navštívili“ v době, kdy návštěvníci lyžovali, jiné v noci, kdy lidé spokojeně spali. Lidé z Brněnska, Kroměříže, Frýdku-Místku a Dolních Dunajovic, kteří se přijeli na Valašsko rekreovat, zloději připravili o notebooky, digitální kameru, fotoaparáty a peníze.
 
Největší škodu ve výši téměř 77 tisíc korun natropil v rekreačním středisku zloděj během předminulého víkendu. Návštěvníky z Dolních Dunajovic připravil o kameru, dva fotoaparáty, notebook, navigaci, peníze a doklady. Neznámý lapka vnikl do objektu po vypáčení okna na toaletu v noci ze soboty na neděli.
 
A jak se před zloději chránit? Doporučujeme, pokud je to možné, při odchodu z objektu uschovat cenné věci na recepci hotelu. Důkladně zkontrolovat uzavření oken a dveří a v případě pohybu podezřelých osob neprodleně kontaktovat policii na bezplatné lince 158.
 
 
23. ledna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 
   

vytisknout  e-mailem