Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V řece Svitavě zemřel člověk

BRNO-VENKOV: Policisté šetří tragickou dopravní nehodu 

        Ve středu 30. prosince 2009 krátce před 16. hodinou kontaktoval tísňovou linku muž cestující ve vlaku. Ten uviděl z okna vlaku světla v řece Svitavě u obce Bílovice nad Svitavou.  Z jedné strany řeky Svitavy lemuje břeh železniční trať, z druhé strany silnice.
         Na místo tak vyrazili hasiči i policisté. V řece bylo nalezeno osobní motorové vozidlo tovární značky  Renault Laguna bílé barvy. Vůz byl obrácen ve vodě na střeše, následně hasiči vyprostili (okolo třičtvrti na pět) z vozidla tělo sedmadvacetiletého muže. Jednalo se o řidiče vozidla. Pak přišla na řadu speciální technika pro vyprošťování vozidel, kterou hasiči použili na vytažení vozu z koryta řeky.
        Silnice ve směru do Adamova i do Bílovic nad Svitavou byla zcela uzavřena. Policisté Územního odboru Brno – venkov odkláněli veškerou dopravu. Celou dopravní situaci komplikovala snížená viditelnost způsobená mlhou a také stav komunikace, která byla pokryta kluzkou sněhovou kaší. Přes nepřízeň počasí si celý zákrok nevyžádal žádné další komplikace ani dopravní nehody. Komunikace byla částečně zprůjezdněna  před 18. hodinou večerní,  kyvadlově za dohledu policistů.  Příčina dopravní nehody je předmětem šetření, vozidlo bylo z komunikace odstraněno po půl sedmé večerní.
        Ani po 18. hodině se provoz plně neobnovil. Na místo byli vysláni také potapěči Policie České republiky a to z preventivního důvodu, aby se vyloučila přítomnost další oběti, vozidlo mělo totiž rozbité levé zadní okénko u spolujezdce a uvnitř byly nalezeny doklad totožnosti ženy. Potapěči   tak prozkoumali celé koryto řeky a současně policisté prověřovali informace k osobě z nalezených dokladů.  Potapěči pátrání ukončili ve 20.00 hodin s negativním výsledkem a současně bylo bezpečně zjištěno, že mladá žena je v pořádku a na místě nehody nebyla.
      Policisté vyzývají řidiče v tomto úseku ke zvýšené opatrnosti. Dopravní policisté také upozorňují na rozbředlý sníh, který klouže a v nočních hodinách bude patrně namrzat.
 
Zpracovala: mjr. PhDr. Soňa Svobodová

vytisknout  e-mailem