Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V rámci „čistoty“ zadrželi kuplířku

Již několik měsíců „čistí“ kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu Václavák. Teď ve „smetí“ skončila i velká ryba. 

Kriminalisté z osmého oddělení prvního policejního obvodu již několik měsíců vyráží v rámci policejní akce „ČISTOTA“ týden, co týden na Václavské náměstí bojovat se zlořádem. Dosavadní výsledky vypovídají o tom, že jejich činnost má jednoznačně smysl.

Do této doby zkontrolovali zmiňovaní kriminalisté, v úzké spolupráci se svými uniformovanými kolegy a strážníky Městské policie hlavního města Prahy celkem 1225 osob a 434 vozidel. Při těchto kontrolách odhalili 27 trestných činů, které lze řadit do kategorie pouliční trestné činnosti, a 1160 různých přestupků. Například na úseku drog se jednalo o 34 deliktů a v 209 případech se jednalo o porušení vyhlášek Magistrátu hlavního města Prahy. Ostatní další přestupky řešili muži zákona uložením blokových pokut, kterých „rozdali“ 982, v celkové výši 611.600,- Kč.

Mezi jeden z největších úlovků v rámci této policejní akce lze jednoznačně řadit zadržení a obvinění šestačtyřicetileté Bulharky, která v srdci metropole, tedy na Václavském náměstí, organizovala poskytování sexuálních služeb.

V tomto směru získali kriminalisté v prvopočátku pouze dílčí poznatky, které museli prověřit a zjistit, jak dalece se zakládají na pravdě. Proto následovalo několikatýdenní prošetřování a monitorování činnosti jednotlivých aktérů.

Tato snaha detektivů nakonec vyústila ve zmiňované zadržení šestačtyřicetileté ženy. To proběhlo přímo na Václavském náměstí ve chvíli, kdy zřejmě přijela zkontrolovat své „ovečky, kterých měla ve své „stáji“ celkem jedenáct. Jen na okraj stojí za zmínku, že všechny „zaměstnankyně“ byly krajanky zadržené.

Prošetřování navíc ukázalo, že kuplířka zprostředkovávala sexuální služby také přes telefon. Zákazník jí zavolal a sdělil jí své představy. Kuplířka mu na to konto zajistila takovou dívku, která požadované splňovala, nebo lépe řečeno, byla schopna splnit.

Šestačtyřicetiletá žena je nyní obviněna z trestného činu kuplířství, za který jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Stíhána je vazebně.

Detektivové navíc v rámci takzvané realizace zajistili i luxusní auto obviněné, jakožto výnos z trestné činnosti. Je totiž důvodný předpoklad, že si úplně nové terénní Volvo kopila za peníze, vydělané právě popsanou trestnou činností. Pokud se tato důvodná domněnka potvrdí, skončí vozidlo v kompetenci příslušné státní instituce, která ho může následně prodat v aukci. Za určitých okolností může „teréňák“ dokonce skončit jako služební vozidlo Policie ČR, kdy by nebylo první, které nejprve sloužilo pachatelům, a posléze spravedlnosti.

por. Mgr. Tomáš Hulan 29. 10. 2016

vytisknout  e-mailem