Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V Rakousku ukradené auto vypátrali pražští dopraváci

Dodávku ukradenou v noci na dnešek v Rakousku už dopoledne vypátrali a jejího řidiče zadrželi dopraváci z oddělení řízení dopravy. Celá situace měla poměrně dramatický závěr. 

Přibližně v osm hodin ráno jsme prostřednictvím Centra policejní spolupráce sídlícího v jihomoravském Mikulově obdrželi od rakouských kolegů informaci o ukradeném vozidle. To mělo, dle jejich poznatků, směrovat do České republiky a dále.

Pražští policisté přijali na základě této informace odpovídající opatření. To spočívalo v tom, že se v rámci výkonu služby policejní hlídky zaměřily na všechny příjezdové komunikace z tohoto směru. A vyplatilo se.

Nedlouho před devátou hodinou ráno zaznamenali policisté oddělení řízení dopravy pohyb předmětného vozidla na ulici Brněnská, potažmo 5. května, ve směru do centra metropole. Proto se za vozidlem vydali a snažili se ho zastavit.

Řidič dodávky, za kterou měl ještě i přívěs, ale na pokyny k zastavení nereagoval a pokračoval dál. Byť je to s takovouto soupravou téměř nemyslitelné, i tak to chvílemi vypadalo, že se řidič snaží policistům ujet.

Takovýto jeho plán ale definitivně zmařila souvislá kolona stojících vozidel na úrovni Sdružení, pro kterou nemohl pokračovat dál. Proto řidič soupravu odstavil do prostor přilehlé benzinové čerpací stanice a před policisty začal prchat po svých směrem na Pankrác. Při tom musel překonat všech šest jízdních pruhů Severojižní magistrály.

Na té se snažil ve směru z centra ještě zastavovat projíždějící auta, zřejmě ve snaze jednoho z nich se zmocnit a s jeho využitím policistům prchnout. A jedno auto se mu skutečně podařilo zastavit. K jeho smůle byl ale řidič uvnitř vozu zamčený a tudíž se pronásledovanému nepodařilo dostat dovnitř. To ho popudilo natolik, že udeřil pěstí do čelního skla, které pod silou úderu prasklo.

Po tomto neúspěchu pokračoval v útěku před policisty po svých. Muži zákona v tu chvíli už na nic nečekali a k zastavení útěkáře použili donucovací prostředek varovný výstřel.

Po zadržení skončil polsky hovořící muž na policejní služebně, odkud bude následně vydán rakouským kolegům.

Ukradené vozidlo, včetně přívěsu, bude v odpoledních hodinách předáno oprávněnému majiteli v téměř nepoškozeném stavu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 4. 2017

vytisknout  e-mailem