Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

V Rakousku odcizili nejen hasičské vozidlo

J.Hradec – Bratři byli policisty zadrženi a vazba byla uvalena.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Dva bratři (60 a 63 let), kteří rozhodně nejsou pro policii neznámými osobami po předchozí domluvě, s úmyslem získat majetkový prospěch  společně  v září za užití násilí vnikli do dvou rekreačních chalup na  Staňkově. V jedné z chalup odcizili v originální krabici volně odložené dámské boty  Vagabond ve druhé chalupě pak dvě peřiny a dva polštáře včetně povlečení   a ze stodoly odcizili nářadí.
 
Svou trestnou činnost završili v Rakousku. Zde vnikli za užití násilí  do budovy hasičské zbrojnice dobrovolných hasičů v obci ve vnitrozemí. Po prohledání hasičské zbrojnice odcizili ze skříní 3 helmy, 6 lamp z helem a  2 hasičské  obleky. Odcizené věci naložili do neuzamčeného hasičského vozidla  Mercedes-Benz které nastartovali zde nalezenými klíči a odjeli do České republiky. Starší z bratrů  byl  s hasičským vozidlem dne 4.října u bývalého pěšího hraničního přechodu, policejním orgánem Rakouské republiky Litschau kontrolován a rovněž v rámci přeshraničního pronásledování  zadržen. V době užívání vozidla spolupachatelé poškodili  nejen  radiostanici či  nápisy označující hasičské vozidlo, ale i  plastovou palivovou nádrž stříkačky. Podezřelí muži rovněž z hasičského vozidla odstranili žebřík. Svým jednáním oba spolupachatelé měli způsobit Sboru  dobrovolných hasičů z Rakouska  na odcizených věcech a odcizeném hasičském vozidle a jeho vybavení škodu nejméně 730 390 korun a na poškození hasičského vozidla škodu nejméně 8 000 korun.   Mladšího z bratrů na základě osobní a místní znalosti zadrželi Suchdolští policisté.
 
Oba podezřelí muži jsou nyní umístěni v policejní cele při obvodním oddělení policie v J.Hradci. Policejní komisař  služby kriminální policie  a vyšetřování  spolupachatele obvinil  ze spáchání tří trestných činů a to krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Policejní komisař rovněž vypracoval podnět k návrhu na vzetí obviněných do vazby. Dnešního dne soud návrh akceptoval a vazba byla na oba muže uvalena. Rakouské vozidlo Mercedes-Benz policisté zajistili a bude vráceno původnímu majiteli do Rakouska.
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz
7. října 2014
 
 
 

vytisknout  e-mailem