Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

V Praze zasedala Rada ENFSI

Ve dnech 24.-25. ledna 2013 proběhlo v Praze v účelovém zařízení Ministerstva vnitra Spiritka jednání Rady Evropské sítě forenzních institucí (ENFSI), kterého se zúčastnil také ředitel Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR (KÚP) plk. Ing. Pavel Kolář, CSc. 

Jednání vedl Dr. Pavel Rybicki, současný předseda ENFSI a ředitel Centrální kriminalistické laboratoře ve Varšavě. Jedním z hlavních bodů jednání byla příprava osmé konference Evropské akademie forenzních věd, která se má uskutečnit v roce 2015 v Praze. Její organizací je pověřen KÚP.
 
Členové rady nominovali svého zástupce, který bude z pozice ENFSI koordinovat přípravy akce ve spolupráci s KÚP. „Konference se uskuteční až za dva roky, ale vzhledem k její organizační náročnosti musíme začít s přípravou již letos. Počítá se s účastí bezmála 900 osob, pro které budeme zajišťovat veškerý servis,“ uvedl ředitel Kolář a dodal, že KÚP má s pořádáním mezinárodních akcí bohaté zkušenosti. KÚP v minulosti již dvakrát úspěšně zajišťoval zasedání představitelů ENFSI v Praze a to v roce 2001 a 2010.
 
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
28. ledna 2013
 
 
Odkazy do noveho okna

Jednání 01

Jednání 01 

Detailní náhled

Jednání 02

Jednání 02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem