Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V policejních sítích opět uvízli řidiči pod vlivem alkoholu a drog

ZLÍNSKO: Kontrola probíhala v obou směrech. 

Dnes v brzkých ranních hodinách proběhla u obce Tlumačov dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu řidičů, kteří usedají  za volanty vozidel po požití návykových látek, buď alkoholu, nebo drog. Dále se policisté zaměřili na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách  i věcech. Akce se zúčastnili policisté z dopravní či pořádkové policie, spolupracovali s nimi také pracovníci celní správy a zaměstnanci Centra služeb pro silniční dopravu Zlínského kraje, kteří kontrolovali hmotnost vozidel.

Při dopravní akci policisté zkontrolovali  pět set šedesát osm vozidel a odhalili šest řidičů, kteří řídili svůj vůz pod vlivem alkoholu a tři řidiče pod vlivem drog. Osm přestupků v dopravě policisté vyřešili na místě. Při akci policisté a celníci využili dvou speciálně vycvičených psů na odhalování přítomnosti návykových látek ve vozidlech. Ve dvou případech byli úspěšní, kdy nalezli dosud nezjištěné množství sušené travní hmoty.

Akce opět přesvědčila policisty, že řidiči před svojí jízdou konzumují alkohol a drogy, proto budou v těchto kontrolách i nadále pokračovat.

13. července,  nprap. Ivan Mikulka

vytisknout  e-mailem