Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V podnapilém stavu ze žárlivosti napadl muže v baru

HRADECKO - Za opětovné výtržnictví může soud útočníka poslat až na tři roky do vězení  

Hradečtí policisté včera 8. listopadu 2011 ukončili vyšetřování v případu muže podezřelého z napadení hosta baru. Ještě předtím než policisté vyšetřování ukončili, muži sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.
Celý incident se odehrál na konci letošního září (30. září 2011) zhruba kolem tři čtvrtě na jedenáct večer v jednom z nočních podniků v Hradci Králové. Opilý čtyřiadvacetiletý útočník z Hradce Králové na o tři roky mladšího tamního muže sedícího s kamarádem u stolu zaútočil kvůli své žárlivosti na bývalou přítelkyni.
Mladík pod vlivem alkoholu muže sedícího na židli několikrát udeřil pěstí do obličeje, až spadl ze židle na zem. Potom útočník ležícího muže na zemi několikrát kopl do horní části těla. Přitom celý incident sledovalo několik hostů. Nakonec napadenému pomohli jeho kamarádi. Pak poškozený muž zavolal policii. Přivolaní policisté útočníka, ze kterého byl cítit alkohol vyzvali k provedení dechové zkoušky, což odmítl. Poté silně podnapilého muže policisté převezli na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici. Lékař muže opětovně vyzval k dechové zkoušce, kterou také odmítl. Nakonec byl opilý muž umístěn na záchytné stanici k vystřízlivění.
Ještě předtím než došlo k útoku na hosta, poškodil mladík za několik set korun vstupní dveře vedoucí k pánským toaletám.
Napadený muž lékařské ošetření nežádal a ani nevyhledal.
Vzhledem k tomu, že policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud.
Jelikož byl za obdobné jednání v červnu loňského roku (2010) potrestán, může soud výtržníka poslat až na tři roky do vězení.

Od počátku letošního roku (od 1. ledna do 31. října 2011) policisté na Hradecku zaznamenali 47 případů výtržnictví. Za stejné období loňského roku (2010) jich muži zákona vyšetřovali 52. V loni (od 1. ledna do 31. prosince 2010) policie evidovala 59 případů. Předloni (od 1. ledna do 31. prosince 2009) jich policie vyšetřovala 28. Od roku 2009 se policistům daří objasnit 70 až 80 procent této trestné činnosti.

nprap. Anna Pešavová - 9. listopadu 2011 (13:40)


 

vytisknout  e-mailem