Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

V podnapilém stavu přepadl prodavačku

ÚO Bruntál - válel se po regálech a požádoval peníze ...  

Dívenka přišla o peněženku, ve které měla sto korun a průkaz cyklisty
Dne 13.12.2011 v podvečerních hodinách na ulici Dr. E.Beneše okradli dva neznámí pachatelé 12letou dívenku o peněženku. Dívka šla po ulici a jeden z pachatelů se jí pokusil obejít, tak zpomalila, toho využil druhý pachatel, který jí z kapsy bundy vytrhl červenou peněženku. V ní měla dívka 100 Kč a průkaz cyklisty. Pachatelé pak s lupem utekli po ulici K. Světlé.
Popis pachatelů:
Jeden z pachatelů byl ve věku kolem 15 let, výšky 175 cm, hubené postavy a tmavší barvy pleti. Na sobě měl tmavou zimní čepici přes uši, dlouhou tmavou mikinu se světlým nápisem na hrudi a na nohou tenisky.
Druhý byl starší, již zřejmě dospělý, výšky asi 180 cm, tmavší barvy pleti, pod nosem měl knír a na obličeji strniště. Na sobě měl tmavou zimní čepici přes uši, huňatou zimní péřovou bundu šedé barvy a na nohou měl staré tenisky.
 
Z baru odcizil alkohol a číšnický flek
Vloupání do baru v Rudné pod Pradědem oznámil 33letý muž policistům v Bruntále. Prozatím neznámý pachatel násilně vnikl v době od 13. do 14.12.2011 do objektu, kde se nachází bar a prodejna. Zde poškodil dveře do baru a vnikl dovnitř, kde odcizil číšnický flek a 600 Kč. To mu však nestačilo a odnesl i různý tvrdý alkohol. Při šetření policisté zjistili, že jsou poškozeny i další dveře do samotné prodejny, kam se však pachatel již nedostal. Svým jednáním způsobil však škodu ve výši přes 23 tisíc Kč.
 
Pod vlivem alkoholu přepadl prodejnu drogérie, byl zadržen
Ve středu 14.12.2011 zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 48letého muže ze zločinu loupeže. Toho se měl dopustit tím, že dne 13.12.2011 v podnapilém stavu přišel do prodejny drogérie na ulici Hlubčická v Krnově, kde se měl válet po regálech. Prodavačka ho požádala, aby odešel. V tom okamžiku ji měl obviněný chytit za ruku a sdělit jí, že chce peníze. Žena mu řekla, že mu žádné peníze nedá a tak jí měl fyzicky napadnout. Naštěstí byl pachatel v podnapilém stavu a žena do něj strčila a tak se jí podařilo vyběhnout před obchod. Poškozená utrpěla pohmoždění obličeje. Pachatel z místa odešel a po oznámení přepadení byl do deseti minut zadržen městskými strážníky, kteří nám ho předali. Provedli jsme u něj dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 2,48 promile. Po lékařském vyšetření jsme ho umístili do policejní cely. Následující den po jeho vystřízlivění mu bylo sděleno obvinění a byl podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 10 let.
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
15.12.2011

vytisknout  e-mailem