Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V podnapilém stavu boural a z místa ujel

LOUNSKO – Dopravní nehoda;  Řídili i přes vyslovený zákaz. 

Dopravní nehoda

Lounský policejní vyšetřovatel trestně stíhá 41letého muže z Lounska, který čelí podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Počátkem srpna jako řidič vozidla zn. Dacia Sandero ve směru od obce Petrohrad na obec Kryry se plně nevěnoval řízení a nezvládl zastavit za osobním automobilem zn. Renault Kangoo. Muž tak narazil do zadní části stojícího vozidla, ve kterém seděla jeho řidička. Následně z místa dopravní nehody odjel. Po několika desítkách minut byl viník v obci Podbořany vypátrán hlídkou policistů. Řidič se na výzvu podrobil dechovým zkouškám na přítomnost alkoholu v těle, které vyšly vždy pozitivní s výsledkem přesahujícím hodnoty 2,8 promile alkoholu. Řidička druhého vozidla nebyla vlivem nárazu zraněna. Škoda způsobená při dopravní nehodě byla předběžně vyčíslena na částku bezmála 7 tisíc korun. Viník popsané nehody si od policistů vyslechl podezření a nyní mu v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Řídili i přes vyslovený zákaz

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se budou zodpovídat 33letý, 22letý a 48letý muž z Lounska.

V prvním případě byl 33letý řidič vozidla zn. Škoda Felicia v půlce září v odpoledních hodinách v obci Měcholupy zastaven hlídkou žateckých policistů. Kontrolou policisté zjistili, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný Městským úřadem v Žatci. Muž byl na místě zadržen. Následně mu policisté sdělili podezření z trestného činu.

O dva dny později byl 22letý řidič vozidla zn. VW Golf v odpoledních hodinách v ul. Postoloprtská v Lounech zastaven hlídkovou službou policistů z Postoloprt. Ti u řidiče následnou lustrací v evidenci řidičů zjistili, že má také platný zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný Městským úřadem Slaný. I tohoto řidiče policisté na místě zadrželi a sdělili mu podezření z trestného činu.

Posledním podezřelým se stal 48letý řidič vozidla Suzuki, který byl v dopoledních hodinách kontrolován hlídkou v Cítolibech. Kontrola odhalila, že řidič má také platný zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný Městským úřadem v Lounech. I tento řidič byl na místě zadržen a na služebně mu bylo sděleno podezření z trestného činu.

Za své nezodpovědné chování by si dotyční muži mohli u soudu vyslechnout verdikt v podobě trestu odnětí svobody až na dva roky.

23. září 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem