Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V Pihelu někdo postřelil domácího kocoura

ČESKOLIPSKO - Střelce může soud poslat až na dva roky do vězení. 

V neděli 27. září v době od 11.00 do 11.45 někdo v Dolním Pihelu postřelil ročního domácího kocoura Fouska. Neznámý střelec si ho vzal na mušku nejspíš v zastavěné části obce. Podle vyjádření majitele se kocour zdržuje v blízkosti domu a chodí ven jen na krátké vycházky. Z té nedělní se vrátil s prostřelenou přední tlapkou.

Zranění si vyžádalo okamžitý zákrok veterinárního lékaře včetně medikace prostředky utišujícími silné bolesti zvířete.  Fousek nyní doma polehává a rodina ho vozí na veterinární stanici na čištění rány a  na převazy. střelné poranění kocourastřelné poranění kocoura

To, že si někdo ve vesnici trénuje své střelecké schopnosti na živém zvířeti,  a nebo takto vyjadřuje svůj vztah k domácím mazlíčkům svých sousedů,  je velmi znepokojivé. Co když příště střelec kočku mine a zasáhne jiný cíl, který mu náhodou vběhne do rány. A co když to bude tentokrát člověk. 

Případem se nyní zabývají kriminalisté, kteří už ve věci  zahájili úkony trestního řízení pro přečin týrání zvířat, za který pachateli v případě dopadení hrozí až dva roky odnětí svobody.

1. 10. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

střelné poranění kocoura

střelné poranění kocoura 

Detailní náhled

postřelený Fousek

postřelený Fousek 

Detailní náhled

postřelený Fousek 2

postřelený Fousek 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem