Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V pěstírně bylo přes tisíc rostlin

MOST - Kriminalisté odhalili na Litvínovsku pěstírnu konopí; Lapka skončil ve vazbě, kradl sám i s komplicem 

Policie minulý týden odhalila v jednom objektu v obci na Litvínovsku pěstírnu konopí. Ve čtvrtek odpoledne mostečtí kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou v soukromém objektu zadrželi osádku vozidla, která přijela na místo, a uvnitř budovy následně objevili dalšího muže. Ten se zřejmě staral o rostliny konopí, které uvnitř pěstoval indoorovým způsobem. Na místě bylo nalezeno 1 319 rostlin konopí různého vzrůstu, které  byly pěstovány ve třech místnostech pomocí speciálního zařízení. Policisté rostliny zajistili a odvezli i zařízení sloužící k pěstování rostlin, které obsahovalo mimo jiné téměř stovku závěsných lamp s výbojkami, filtry s potrubím, bedny s ventilátory, 95 kusů předřadníků, desky s jističi, stojací ventilátory, kanystry s kapalinou. Rostlinný materiál a zařízení budou odeslány na odbor kriminalistické techniky a expertiz k odbornému zkoumání. Policie na místě zadržela tři osoby, dva Asiaty a jednoho muže z Plzeňska. Ty vyšetřovatel na základě výsledků šetření obvinil minulý týden ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu spáchaného formou spolupachatelství. Na muže ve věku 43, 35 a 31 let podal vyšetřovatel podnět k vazebnímu stíhání. Soud trojici obviněných v sobotu poslal do vazby.

 

Za zboží neplatil, chtěl ho ukrást
Na předvánoční nákup za pět prstů se minulý týden vydal 51letý muž z Litvínova. Zajel do Mostu do jednoho supermarketu, kde si mezi regály pod bundu a do kapes ukryl vánoční ozdoby, lepidlo a baterie, vše v hodnotě 880 korun. Jeho krádež neunikla pozornosti tamních detektivů, kteří podezřelého zadrželi. Odcizené věci byly zajištěny a vráceny zpět do prodeje. Muž si s ohledem na několik trestů v minulosti převzal od mosteckých policistů záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 

Dvojice kradla v rodinném domě
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil dva muže ve věku 28 a 30 let, oba z Litvínova z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Dvojice měla v listopadu v noční době vniknout do rodinného domu, kde z předsíně muži odcizili oděvy, boty, peněženku s platební kartou, osobními doklady, penězi a klíči od auta. S autem vyjeli před dům a nechali ho před vraty. Z vozu odcizili nabíječku, CD nosiče, nabíjecí kabel a rukavice. S platební kartou pak 28letý muž provedl několik plateb. Odcizené věci nebyly zajištěny. Dvojici Litvínovanů hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Seděl na ukradené tříkolce, na nohou měl ukradené boty, putoval do vazební věznice
Třicetiletý muž z Litvínova má na svědomí i další trestnou činnost. Ve druhé polovině listopadu vnikl v noci v obci Záluží do prodejního stánku, odkud odcizil různé cigarety, tabákové výrobky, cukrovinky, výherní losy, sim karty a finanční hotovost, vše v celkové hodnotě 206 tisíc korun. Na místě byl zadržen policejní hlídkou zrovna v době, kdy si prohlížel obsah trezoru. Odcizené věci měl uložené ve sportovní tašce.

Další 80 tisícovou škodu způsobil při čtyřech krádežích, které měl spáchat v Mostě též minulý měsíc. V panelovém domě ze sklepních kójí odcizil tři jízdní kola. Jindy vnikl do skladu firmy, odkud odnesl nářadí. Dostal se i na soukromý pozemek a ze zahradního domku ukradl elektrickou tříkolku, boty a různé nářadí. Na Matyldě se vloupal do prodejního stánku, odkud po jeho nezvané návštěvě zmizely cigarety, cukrovinky, alkohol, peníze a další věci. S tříkolkou jezdil v centru Mostu, kde byl přistižen policejní hlídkou, na sobě měl i ukradené boty, které vzal v zahradním domku. Policistům tvrdil, že tříkolku si půjčil od neznámého muže a boty koupil na burze. Vyšetřovatel ho obvinil z přečinů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Obviněný skončil ve vazbě.  

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 27. prosince 2016

 

vytisknout  e-mailem