Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V pátek kradly, dnes stojí před soudem

ZLÍNSKO: Za dvě hodiny ukradly zboží za 23 tisíc korun.  

V pátek odpoledne si všimla jedna z prodavaček v prodejně obuvi v Malenovicích, že v regále chybí kozačky, které si před chvílí zkoušely dvě zákaznice. Uviděla, že taška, se kterou přišly dovnitř, má dvojnásobné rozměry. Proto zamknula hlavní vchod do prodejny a čekala, až budou chtít zákaznice odejít. Ty zamířily s plnou taškou přímo k východu, kde je zadržely prodavačky a po kontrole obsahu tašky zavolaly policisty. Jaké bylo překvapení mužů zákona, když kromě dvou párů kozaček v kabele v hodnotě celkem 6 tisíc korun objevili v autě zlodějek dalších 6 párů kozaček, kabelky a oblečení. Prověrkou v prodejnách zjistili, že veškeré zboží ukradly povedené zákaznice v nákupním centru tentýž den. Celkem způsobily škodu za 23 a půl tisíce korun. Policisté veškeré odcizené zboží vrátili zpět do prodejen.

Výslechem zjistili, že jde o osmačtyřicetiletou matku a její dvakrát soudně trestanou osmadvacetiletou dceru, obě cizinky, z nichž ta mladší žije a studuje v Brně. Protože se dostala do finančních problémů, rozhodla se ukrást zboží, které chtěla prodat a splatit část svého dluhu. Její matka, která u ní byla zrovna na návštěvě, se rozhodla jí v nekalém počínání pomoci. Úmyslně odjely krást do Zlína, kde je nikdo nezná. Obě se ke krádeži přiznaly.

Policisté obě ženy umístili do policejní cely, odkud je v pondělí doprovodili přímo ke zlínskému soudu, který dnes rozhoduje o jejich trestu. V případě odsouzení by tak mohly strávit až dva roky za mřížemi.
 

 

 

14. září 2015, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem