Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V parku okradl mladíka o mobil

MOST - Lapka byl rychlejší, když mladíkovi vypadl mobil z kapsy; Okradla kamaráda; Dvě chodkyně porazila auta. 

Policisté obvodního oddělení Most Zahradní odhalili totožnost neznámého pachatele, který okradl mladíka o mobilní telefon. Muž ve věku 38 let z Mostu měl v parku na sídlišti Zahradní v Mostě odcizit mladíkovi jeho telefon. Krádeži předcházela slovní komunikaci mezi mužem a hochem, kdy následně muž využil situace, kdy mladíkovi vypadl z kapsy oděvu telefon. Ten se pro věc sklonil, muž byl ale rychlejší a telefonu se zmocnil. Na žádost o vrácení nereagoval a z místa rychle zmizel. Krádeží vznikla poškozenému hmotná škoda ve výši 3 500 korun. Mostečan nekradl poprvé, za obdobný čin byl již potrestán a trest vykonal loni na podzim. Policie mu nyní sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Na případu policisté pracují nadále a po odcizeném mobilu pátrají.

Na návštěvě připravila známého o tisíce korun
Policisté mosteckého obvodního oddělení prověřovali případ krádeže peněz a nyní ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 25leté ženě z Mostu. Ta měla být minulý týden na návštěvě u jednoho známého v Mostě. Tam během přítomnosti měla na chodbě odcizit z volně pověšené bundy peněženku s doklady a finanční hotovostí ve výši 6 000 korun. Následně z bytu měla utéct.  Muž za ní vyběhl, ale už jí nezastihl. Peněženku sice poškozený získal zpět, finanční hotovost v ní však chyběla.

Používejte reflexní prvky i ve městě
Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích je chodec povinen mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu, pokud se pohybuje mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo po okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením. Prvky musí být umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Dle policie je vhodné nosit tyto reflexní prvky i ve městě, pokud je špatná viditelnost, zejména v tomto ročním období. Vhodné je v této době zvolit i světlé oblečení.
Včera i dnes dopravní policisté vyjížděli k nehodám, které se staly na přechodech pro chodce.  Kolem 17.20 hodiny v ulici Jaroslava Průchy došlo ke střetu osobního vozidla s mladou ženou, která přecházela silnici na vyznačeném přechodu pro chodce, kdy jí jeden řidič dával přednost a druhý do ní měl najet. Dnes po 07. hodině dopravní policie šetřila dopravní nehodu u nákupního centra Kahan. Tam vozovku po přechodu přecházela starší žena, kterou měl pravděpodobně přehlédnout řidič osobního auta. Obě chodkyně byly z místa střetu převezeny záchrannou službou do zdravotnického zařízení. Alkohol u řidičů zjištěn nebyl. Na vozidlech vznikla hmotná škoda cca 6 tisíc korun. Dopravu na místě kyvadlově řídili dopravní policisté. Míra zavinění je předmětem šetření dopravní policie.

nprap. Ludmila Světláková
Most 9. ledna 2020

vytisknout  e-mailem