Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

V Ostrově proběhla policejní akce „Úklid“

KARLOVARSKO – Policisté se zaměřili na alkohol u mladistvých. 

V závěru jarních prázdnin, konkrétně v pátek dne 22. února 2019, proběhla na území města Ostrov a Hroznětín policejní akce pod názvem „Úklid“, které se účastnili policisté z obvodního oddělení Ostrov. Akce proběhla od 18:00 do 24:00 hodin a byla rozdělena do tří částí.

V první části na kontrolu dodržování pořádku ve státní správě a pořádku v rámci územní samosprávy a povinnosti stanovené v obecně závazné vyhlášce Města Ostrov o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství.

Ve druhé části policisté kontrolovali herny a restaurační zařízení v souvislosti s dodržováním zákazu prodeje a podávání alkoholických nápojů mladistvým a nezletilým.

Třetí část byla zaměřena na bezpečnost silničního provozu. Policisté kontrolovali řidiče, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, zaměřili se také na jízdu v zákazu řízení vozidel či bez řidičského oprávnění. Samozřejmostí bylo pátrání po hledaných osobách nebo po věcech pocházejících z trestné činnosti, včetně odcizených vozidel.

Policisté během večera zkontrolovali na pět desítek osob a dvě desítky vozidel. Uložili celkem 11 pokut v dopravě, přičemž zjistili i jednoho řidiče, který řídil vozidlo bez platného řidičského oprávnění. U třech osob mladších 18 let zjistili požití alkoholických nápojů. Při orientační dechové zkoušce nadýchaly hodnoty 0,16; 0,09 a 0,24 promile alkoholu. U jedné mladistvé osoby vyšel orientační test na zjištění omamných a psychotropních látek pozitivně na látku Canabis.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
27. 2. 2019

vytisknout  e-mailem