Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V opilosti vyhrožoval obsluze obchodu

MĚLNICKO - Vytáhl i kapesní nůž 

Policisté z Obvodního oddělení Mělník vyjížděli 12. března 2022 k oznámené události v prodejně potravin ve Vodárenské ulici v Mělníku. Na linku 158 přijali oznámení o tom, že se v prostorách prodejny pohybuje muž, značně opilý a vyhrožující ostatním nakupujicím a personálu zabitím.

Policisté na místě zjistili, že muž do prodejny přišel kolem 18. hodiny, kdy jej po chvíli z prodejny vykázal muž z ostrahy, a to z toho důvodu, že byl zjevně opilý a v prodejně padal a rozbíjel věci. Po hodině se ale muž do prodejny vrátil a došel se občerstvit, vzal si rohlíky a salát, otevřel kapesní nuž a bez zaplacení, konzumující jídlo, prošel pokladnami.

U východu stačil ještě rozbít lahev s alkoholem. Poté co jej muž z ostrahy zastavil, začal se po něm rozmachovat nožem a nadávat mu, stejně tak ostatním zákazníkům a vyhrožovat jim zabitím. Vyhrožoval, ať se k němu nikdo nepřibližuje, jinak je bodne nožem.

Po příjezdu policisté na místě zjistili, že muž má skutečně u sebe nůž a je opilý, provedenou orientační dechovou zkouškou vyšlo najevo, že muž má v krvi 3 promile alkoholu. Již v minulosti byl dvaačtyřicetiletý muž dvakrát uznán vinným z výtržnictví.

Kriminalisté z Mělníku proti muži zahájili trestní stíhání a obvinili ho z přečinu nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. V případě, že i tentokrát bude uznán vinným, hrozí mu až 3 roky trestu odnětí svobody.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
30. března 2022

vytisknout  e-mailem