Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V obou případech v hlavní roli drogy

Během dvou dnů zastavila stejná hlídka policistů z pohotovostní motorizované jednotky dvě vozidla, ve kterých se nacházely drogy. 

První případ se stal v pátek 13. listopadu. Policisté zastavili vozidlo Škoda Octavia, jehož posádka se jim zdála podezřelá. Jejich tušení se potvrdilo hned při prvním kontaktu s řidičem, který měl značně rozšířené zorničky a byl nervózní. Policisté proto u něj provedli test na drogy, který byl pozitivní na látku kokain a navíc měl u sebe více než 12 gramů této látky. Spolujezdec na tom nebyl o nic lépe, při kontrole se před policisty snažil skrýt svou příruční tašku. Měl proto pádný důvod, ukrýval v ní několik ampulí a více než 100 tablet zakázaných steroidů. Oba muži byli převezeni na policejní služebnu. Osmadvacetiletý řidič je v současné chvíli podezřelý, že spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. O rok mladší spolujezdec je podezřelý ze spáchání trestného činu výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem, za což mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok za mřížemi.

Druhý případ se stal hned v sobotu. Policisté si na pražském Žižkově povšimli vozidla, kde za volantem seděl muž, se kterým se setkali již v minulosti a to v souvislosti s drogovou problematikou. U řidiče provedli test na drogy, který byl pozitivní na látku pervitin. Řidič policistům uvedl, že inhaloval pervitin naposledy ráno a že se nediví, že je test pozitivní. Při prohlídce vozidla „péjáci“ nalezli více než padesát tisíc korun, plynovou pistoli s poplašným nábojem a větší množství pervitinu. Na místo si na pomoc přivolali i služebního psa vycvičeného na vyhledávání drog. Osmatřicetiletý řidič byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 23.11.2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem