Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V objektech se chtěl najíst nebo vyspat

CHOMUTOVSKO - Kvůli sérii vloupání může skončit za mřížemi na tři roky; Všimli jste si něčeho podezřelého? 

Vloupání do několika objektů v obcích na Kadaňsku má mít podle zjištění policistů na svědomí 40letý muž z Chomutovska. Ten měl v průběhu několika jarních týdnů „navštěvovat“ různé objekty ve dvou obcích nedaleko Kadaně. Jednalo se o chatky, karavany, dům a dokonce i vepřín. Účel byl jediný, nalézt něco k snědku a pití a případně i přenocovat. Dotyčný se měl do objektů vloupat za pomoci násilí, čímž majitelům způsobil v součtu více než sedmitisícovou škodu na poničených dveřích, oknech apod. Naproti tomu škoda způsobená odcizením dosáhla celkově pouhých 660 korun. Ne vždy měl totiž dotyčný štěstí. Dvě z chatek pouze prohledal, a protože ho nic nezaujalo, odešel s prázdnou. Jinde měl třeba vypít pouze limonádu nebo zkonzumovat potraviny z lednice. Naopak v domě, kam měl vniknout přes garáž, měl nějakou dobu setrvat a dokonce si zde i vařil. Majitelé tam po nezvaném hostu v kuchyni nalezli uvařenou kaši, usmažené řízky a zbytek pudingu. V lednici pak objevili dokonce hrnec s gulášem. Suroviny si do domu muž přinesl zřejmě sám a majitelům pouze vypil láhev sektu. Podle nich měl také použít teplomety, které byly po jejich příchodu zapnuté a z ložnice do obýváku si přenést televizi. V posledním případě, k němuž došlo v červnu, měl dotyčný vniknout do vepřína, kde si v šatně uvařil kávu.

Nakonec však spadla klec, policisté totožnost podezřelého zjistili a na základě souhlasu státního zástupce ho také zadrželi. Podezřelý se ke všem „vloupačkám“ doznal a byl obviněn ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. V případě uznání viny ho soud může poslat až na tři roky za mříže.

Všimli jste si něčeho podezřelého?

Klášterečtí policisté šetří vloupání do domu v ulici Nádražní, ke kterému došlo v době mezi nedělním a pondělním dopolednem.  Z objektu, který je momentálně v rekonstrukci, si měl neznámý pachatel odnést bourací kladivo a nivelační laser a způsobit tím škodu předběžně vyčíslenou na 16 tisíc korun.

Policisté se obrací na případné svědky, kteří by mohli k věci poskytnout informace, aby je sdělili buď přímo na Obvodním oddělení Policie ČR v Klášterci nad Ohří, tel. 974 434 600, případně využili bezplatné tel. linky 158.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 9. srpna 2022

vytisknout  e-mailem