Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V obchodě vzal boty, obul je a šel

VSETÍNSKO: Policisté řeší několik krádeží seniorů.  

Policisté z Karolinky byli minulou neděli přivoláni do tamního supermarketu k případu krádeže bot, které z obchodu ukradl starší muž. Ten si boty v obchodě obul, a aniž by je zaplatil, chtěl odejít.  
 
Karolinští policisté s podivem nahlíží na krádeže v obchodech, kterých se dopouští starší lidé. Od počátku roku evidují už čtyři krádeže, všechny se udály ve stejném supermarketu. Nejstarší ženou, která kradla, byla dvaaosmdesátiletá seniorka, jež počátkem března v prodejně vzala z regálu a strčila do kapsy dvě DELI tyčinky celkem za 18 korun. Věci, které starší lidé ukradli, měli většinou malou hodnotu, jednalo se zpravidla o cukrovinky nebo další drobnosti. Například v únoru odcizila osmasedmdesátiletá žena z obchodu přízi za 199 korun, v únoru pak sedmašedesátiletá žena ukradla zubní pastu a tři časopisy. Tyto prohřešky seniorů řešili policisté jako přestupky proti majetku, za které jim uložili blokové pokuty.  
 
Obdobné krádeže starších lidí zaznamenávají občas policisté v celém okrese, přičemž krádeže se dějí především ve větších supermarketech. Předmětem zájmu jsou především cukrovinky a potraviny. Ke kurióznímu případu byli nedávno přivolaní valašskomeziříčtí policisté. V obchodě byla přistižena čtyřiasedmdesátiletá žena, která vzala z regálu povidla, otevřela je, pak je ochutnala a vrátila zpět do regálu. Povidla tím znehodnotila, proto tuto záležitost řešili policisté jako přestupek proti majetku.
 
 
19. března 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem