Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

V obchodě útočil kapsář

Prachatice – Neznámý pachatel odcizil ženě z kabelky, kterou měla při sobě, peněženku s obsahem. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, spáchaného v souběhu s přečinem neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Dosud neznámý pachatel odcizil včera po půl páté odpoledne jedné ženě, která nakupovala v prachatickém supermarketu, peněženku. Kapsář zřejmě využil její nepozornosti a peněženku jí odcizil z kabelky, kterou měla po celou dobu při sobě. Jednalo se o peněženku bíločerné barvy značky Michael Kors, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady, doklady k vozidlu Hyundai a také platební karta. Svým protiprávním jednáním poškozené způsobil škodu za bezmála 900 korun. Další prověřování provádí prachatičtí policisté, kteří po pachateli pátrají.

Policisté doporučují:

  1. Své věci si vždy hlídejte.
  2. Nenoste u sebe velkou finanční hotovost, plaťte pokud možno platební kartou.
  3. V peněženkách nemějte uloženy osobní doklady a PINy k platebním kartám.
  4. Peněženky nenoste v zadní kapse kalhot, v batohu na zádech nebo na vrchu kabelek.
  5.  Kabelky, batohy ani oblečení nenechávejte v nákupních vozících.
  6.  Buďte obezřetní i při ukládání nákupu do kufrů aut.

Pokud se i přes všechna preventivní opatření stanete obětí zloděje, pak vždy neprodleně kontaktujte Policii ČR osobně na nejbližší služebně nebo telefonicky na tísňové lince 158. V případě, že je Vám odcizena platební karta, ihned kontaktujte svoji banku a kartu zablokujte. Stejně tak, přijdete-li o mobilní telefon, neprodleně požádejte svého operátora o zablokování SIM karty.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

21. března 2022

vytisknout  e-mailem