Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V nouzi poznal "přítele"

Z krádeže je podezřelý muž, který doprovázel podnapilého známého a přitom ho okradl 

     Doprovod až domů nabídl minulý týden svému známému, který byl v podnapilém stavu, 43letý muž v Benešově nad Ploučnicí. Během cesty využil jeho indispozice a odcizil mu peníze. Poškozený ráno postrádal finanční částku deset tisíc korun. Povedený „přítel“ se nyní bude zpovídat z trestného činu krádeže. Policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.

Krádež peněženky v Mostě

     O peněženku přišel díky své neopatrnosti muž, který v úterý odpoledne tankoval na benzínové čerpací stanici u obchodního centra v Mostě. Peněženku nechal ležet v nezajištěném autě a pohotovému nenechavci stačilo ke krádeži pár okamžiků. Poškozený muž přišel o peníze, platební karty a doklady.

Krádež okapů na Lounsku

     Z trestného činu krádeže se bude zpovídat 43letý muž z Lounska. V úterý po půlnoci vnikl na pozemek rodinného domu v Žatci a utrhal z něj měděné okapové svody a žlaby. „Kořist“ naházel za plot, ale nestihl ji odnést, protože byl vyrušen poškozeným. Krátce na to ho zadržela policejní hlídka a psovod s policejním psem a byl umístěn do policejní cely. Škodu vyčíslil majitel na více než deset tisíc korun.

Krádež okapů na Jablonecku

     Na chalupu v Kořenově na Jablonecku se vydal pro měď zatím neznámý pachatel v době nepřítomnosti majitele. Z chaty zmizely měděné svody a žlaby v hodnotě 14 tisíc korun. Další škodu ve výši 15 tisíc korun zloděj způsobil, když poškodil měděné lemování a oplechování. Případ šetří policisté z Tanvaldu jako trestné činy krádeže a poškozování cizí věci.

Vloupání do mrazáku na Českolipsku 

     Osvěžení pro horké dny zřejmě hledal ve Starých Splavech 23letý mladík z Teplic. V noci z úterka na středu se vydal k jednomu ze zdejších kiosků, vloupal se do mrazícího boxu před bistrem a odcizil z něj 25 různých nanuků. Škoda byla vyčíslena na 2 500 korun. Mladík se bude ve zkráceném přípravném řízení zpovídat z trestného činu krádeže.


Dopravní nehodovost

     V úterý vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 46 dopravních nehod a havárií. Nikdo nebyl usmrcen, těžce zraněni byli 3 lidé. Lehké zranění utrpělo 7 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 1 405 000 korun.

     Nejčastějšími příčinami dopravních nehod byly shodně v 10 případech nesprávný způsob jízdy a nedání přednosti v jízdě. Ve 4 případech byla příčinou nehody nepřiměřená rychlost. Pod vlivem alkoholu byli 3 viníci dopravních nehod.

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 2, DC – 4, CV - 5, JN - 4, LB – 7, LT - 5, LN – 1, MO - 6, TP - 6, UL – 6, dálniční odd. - 0.



vytisknout  e-mailem