Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

V noci přepadl ženu

PROSTĚJOV - Ve vazbě čeká na soud. 

Ve vazbě bude čekat na rozhodnutí soudu 37letý muž z Prostějova, který byl koncem ledna policisty zdejšího územního odboru obviněn ze zločinu loupež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Událost, za kterou ponese s velkou pravděpodobností následky, se stala začátkem ledna. Krátce před 23:00 hodinou se žena středního věku vracela domů a šla po chodníku ulice Vladimíra Ambrose v Prostějově. Znenadání k ní přiběhl zezadu neznámý muž a strčil do ní tak silně, že ztratila rovnováhu a upadla na chodník. Okamžitě využil nastalé situace a z ramene jí strhl batoh. Pak se dal na útěk zpátky na ulici Svatoplukova, kde nasedl na jízdní kolo a ujel. V ukradeném batohu, který později na bezpečném místě prohledal, našel mobil, kosmetiku, krabičky cigaret, další osobní věci a taky peněženku s finanční hotovostí 2 300 Kč, platebními kartami a jinými drobnostmi. Z peněženky vybral a ponechal si všechny papírové bankovky a nechal si i cigarety. Zbytek věcí nechal uvnitř batohu a pohodil ho tak, že byl o den později nalezen nedaleko základní školy v blízkosti Husova náměstí. Muž, který ho našel, jej předal strážníkům městské policie.
V rámci prověřování byl jako pachatel koncem ledna zjištěn právě výše uvedený muž, který má za sebou několikaletý pobyt ve vězení za násilnou trestnou činnost. Na základě důkazních materiálů byl podezřelý zadržen bez nutnosti použití donucovacích prostředků a skončil na služebně, kde bylo zahájeno jeho trestní stíhání. K napadení ženy se přiznal a s policisty spolupracoval. Uvedl, že poškozenou sledoval již od hlavního nádraží a rozhodl se ji okrást. Vzhledem k závažnosti skutku a s ohledem na další okolnosti byl z naší strany vydán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který státní zástupce akceptoval a na základě rozhodnutí soudce skončil recidivista ve vazební věznici v Olomouci, kde si počká na verdikt soudu. Za násilný trestný čin mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.    

por. Mgr. Miluše Zajícová
13. února 2023

vytisknout  e-mailem