Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V neděli zavítá do Liberce Sparta

LIBEREC - V neděli 25. srpna 2019 se v Liberci na stadionu u Nisy utkají fotbalové celky FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha. Policisté připravují bezpečnostní opatření. 

V neděli 25. srpna 2019 se v Liberci, na stadionu U Nisy sehraje fotbalové utkání FORTUNA ligy mezi celky FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha. Zápas bude zahájen v 19:00 hodin

Tento zápas je ze strany Policie ČR s ohledem na dřívější chování fanoušků hostujícího týmu vyhodnocen jako rizikový, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují.  Předpokládáme, že ze strany některých neukázněných příznivců sportovních klubů a diváků dojde v souvislosi s konáním sportovní akce k narušení veřejného pořádku. Cílem bezpečnostního opatření je zejména zajistit veřejný pořádek, klid a bezpečnost ve městě Liberci a jeho okolí a zejména v okolí fotbalového stadionu U Nisy. V případě  páchání výtržností ze strany fanoušků budou policisté připraveni tyto incidenty důrazně řešit. Úkolem policistů bude mimo jiné  zajistit bezpečnost a plynulost v dopravě, aby nedocházelo ke kolizním situacím.

Do opatření budou zapojeni policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu budou i členové Antikonfliktního týmu, kteří jsou vždy důležitým komunikačním prostředníkem s fanoušky a nasazeni do akce budou dále také policisté z pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Libereckého kraje i z pořádkové jednotky Krajského ředitelství Ústeckého kraje a také v neposlední řadě psovodi. 

Na stadionu bude z důvodu zajištění bezpečnosti také zvýšený počet pracovníků bezpečnostní agentury, pořadatelská služba a několik strážníků Městské policie Liberec. Bezpečnostní agentura bude posílena pracovníky bezpečnostní agentury z Prahy. 

Policisté budou monitorovat již příjezd fanoušků do Liberce a rovněž dohlížet na jejich přesun na stadion U Nisy. Dále budou dohlížet na bezproblémový průběh fotbalového utkání. Monitorovat situaci budou samozřejmě i po skončení utkání a odjezdu fanoušků. S přesunem fanoušků na stadion mohou být spojené i menší komplikace v dopravě. V případě vyhodnocení situace může dojít k chvilkovému zastavení provozu.

V souvislosti s tím apelujeme na domácí fanoušky, aby na utkání přišli včas a mohlo tak jejich odbavení u vstupů na stadion proběhnout bez komplikací. A zároveň aby ke vstupu na stadion, i při jeho opouštění po utkání, využili vchod ve směru od dětského dopravního hřiště
Pro fanoušky hostujícího týmu je určen vchod na stadion ze strany od ulice Chrastavská.

Z důvodu zajištění klidného průběhu akce žádáme všechny občany, aby byli trpěliví a respektovali tato dočasná omezení v den konání fotbalového utkání tj. 25. srpna 2019, která policie chystá z důvodu zajištění bezpečnosti ve městě. Rovněž žádáme občany, aby respektovali jak dopravní značení, tak i pokyny policistů, kteří budou na místě, a aby parkovali na místech k tomu určených. 


22. 8. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem