Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - V neděli zavítá do Liberce FC Baník Ostrava

LIBEREC - Policisté připravují bezpečnostní opatření k zajištění fotbalového utkání mezi celky FC Slovan Liberec a FC Baník Ostrava. 

AKTULAIZACE ze dne 9. 10. 2022 v 18:30 hodin

Dnes, 9. října od 16:00 hodin, proběhlo na stadionu U Nisy, fotbalové utkání mezi mužstvy FC Slovan Liberec a FC Baník Ostrava. Přímo na stadionu sledovalo zápas 3558 diváků, z toho téměř 350 fanoušků hostí. Utkání skončilo výsledkem 0:0.

Policie ČR na základě zjištěných informací vyhodnotila toto fotbalové klání jako rizikové a z těchto důvodů na dnešní den připravila bezpečnostní opatření, jehož cílem bylo zabezpečení veřejného pořádku a dohledu nad bezpečnostní situací ve městě. Důležitou součástí  opatření bylo také zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Policisté dohlíželi již na samotný příjezd fanoušků do města a zajišťovali také jejich bezproblémový přesun na fotbalový stadion. 
V rámci celého bezpečnostního opatření nemuseli policisté řešit žádné závažné situace ani porušení zákonných norem. V průběhu fotbalového utkání nedošlo k žádnému vážnému incidentu, který by si vyžádal masivní nasazení policejních jednotek.
Uzavírky silnic v souvislosti s pochodem fanoušků byly prováděny vždy jen na nezbytně nutnou dobu tak, aby byla zajištěna bezpečnost a plynulost silničního provozu s ohledem na všechny jeho účastníky.  

9. října 2022
por. Bc. Vojtěch Robovský
_________________________________________________________________________________________________________________

Toto fotbalové klání je ze strany Policie ČR vyhodnoceno jako rizikové, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují. Cílem bezpečnostního opatření bude zejména zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě Liberci a v bezprostředním okolí fotbalového stadionu U Nisy. Případné narušení veřejného pořádku a páchání výtržností ze strany fanoušků budou policisté připraveni důrazně řešit. Kromě běžných úkolů souvisejících s bezpečnostním opatřením budou policisté dohlížet také na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Do opatření budou zapojeny pořádkové síly Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, ale také dopravní policisté, služba kriminální policie a vyšetřování, policejní psovodi a nezastupitelnou roli mediátorů budou mít také členové antikonfliktního týmu.

Na pořádek ve městě budou dohlížet a s policisty spolupracovat také strážníci Městské policie Liberec, přímo na stadionu budou k dispozici pracovníci bezpečnostní agentury a pořadatelské služby, kteří budou provádět důkladné prohlídky u návštěvníků utkání při vstupu na fotbalový stadion.

Apelujeme na domácí fanoušky, aby na utkání přišli včas a mohlo tak dojít k jejich bezproblémovému odbavení u vstupů na stadion. Zároveň, aby ke vstupu na stadion využili vchod ve směru od dětského dopravního hřiště.  Pro fanoušky hostujícího týmu je určen vchod na stadion ze strany od ulice Chrastavská.

Policejní jednotky budou monitorovat již příjezd fanoušků do Liberce a budou rovněž dohlížet na jejich přesun na stadion U Nisy. Zajišťovat budou i samotný průběh fotbalového utkání a kontrolovat situaci budou i po ukončení zápasu spolu s odjezdem fanoušků.
Předpokládá se, že s přesunem návštěvníků na stadion a z něj, mohou být menší dopravní komplikace, a to především v souvislosti s případným doprovodem fanoušků. Z toho důvodu může v odpoledních hodinách dojít, dle potřeb doprovodu, ke chvilkovému uzavření ulic Železná, Valdštejnská, Chrastavská a Londýnská. Po ukončení utkání může být krátkodobá uzavírka obdobného charakteru.

Žádáme všechny občany, aby v souvislosti se zajištěním klidného průběhu akce byli trpěliví a respektovali dočasné uzavírky a omezení v den konání fotbalového utkání, tedy v neděli 9. října, která budou souviset s přesunem fanoušků na stadion a po skončení utkání ze stadionu. Zároveň žádáme Liberečany, ale i návštěvníky fotbalového utkání, o respektování dopravních značení, parkovacích ploch, a především pak pokynů policistů, kteří budou dohlížet nad bezpečností ve městě.

6. října 2022
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem