Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

V neděli srazil řidič chodce

DOMAŽLICE - Řídil s platnou blokací řidičského průkazu. Řidič byl včera kontrolován v Hradské ulici opět při řízení automobilu. 

     K dopravní nehodě na křižovatce místních komunikací v obci Domažlice ulice Břetislavova a ulice Vodní došlo dne 15. prosince 2019 v 19:30 hodin. Devětačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Mercedes jedoucí ve směru od ulice Vodní při odbočování vlevo do ulice Břetislavova narazil levou přední částí osobního automobilu do chodce, který přecházel mimo přechod pro chodce šikmo komunikaci ve směru k restauraci Pod Branou. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění pětaosmdesátiletého chodce, který byl z místa dopravní nehody odvezen na ošetření do Domažlické nemocnice. Požití alkoholu bylo u obou účastníků dopravní nehody vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Na osobním automobilu Mercedes vznikla škoda 10 tisíc korun. Šetřením na místě dopravní nehody bylo dále zjištěno, že řidič má Městským úřadem Domažlice vyslovenou blokaci řidičského oprávnění a že k jízdě užil vozidlo, které nesplňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem, mělo propadlou technickou kontrolu. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.
     Týž řidič byl kontrolován dne 18. prosince 2019 v 14:20 hodin v Domažlicích v ulici Hradská po předchozí jízdě ulicemi Vodní, Břetislavova, Havlíčkova a Chodská. Domažličtí policisté řidiče zajistili a jízdu bez řidičského oprávnění evidují jako přestupek.

por. Mgr. Dagmar Brožová
19. prosince 2019

vytisknout  e-mailem