Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

V neděli se bouralo

Písek – Dvě dopravní nehody řešili písečtí dopravní policisté v neděli 24.5.2009. (hlasová schránka 974 235 116) 

 

V neděli 24.5.2009 v půl čtvrté odpoledne došlo k dopravní nehodě na silnici vedoucí z obce Olešná na obec Slabčice. Řidič osobního automobilu Škoda Felicia jel ve směru od Olešné na Slabčice, při průjezdu pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost a vjel do protisměru, kde narazil do protijedoucího automobilu stejné tovární značky i typu. Při nehodě byl lehce zraněn řidič vozidla, které vjelo do protisměru a v druhém automobilu byla lehce zraněna spolujedoucí. Oba zranění byli převezeni zdravotnickou záchrannou službou do písecké nemocnice.

K další nehodě došlo tentýž den v 18:40 hodin v katastru obce Semice na silnici I/20. Řidič osobního automobilu Škoda Felicia s přívěsem jel ve směru od Písku na České Budějovice. Na přímém úseku pravděpodobně usnul a vjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do svodidel a dopravní značky. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Dechová zkouška u řidiče byla s negativním výsledkem.

 Obě dopravní nehody řeší policisté služby dopravních nehod Písek. Policisté řidiče upozorňují, aby za volant neusedali unavení, během jízdy si dělali přestávky a nejezdili tazvaně v tahu! Následky kratičkého mikrospánku mohou být tragické.

vytisknout  e-mailem