Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V neděli do Liberce přijede AC Sparta Praha - AKTUALIZACE

LIBEREC - Policisté jsou připraveni v souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním v Liberci chránit bezpečnost a veřejný pořádek. 

Aktualizace ze dne 6. 11. 2016 18.00 hodin:

Dnes v Liberci na stadionu U Nisy proběhlo fotbalové utkání první ePojisteni ligy mezi mužstvy FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 6 668 diváků – z toho 550 fanoušků hostujícího celku. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila na dnešek bezpečností opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Liberec a okolí.

Všem policistům zařazených do uvedeného bezpečnostní opatření se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i v celém městě. V rámci tohoto opatření policisté nemuseli řešit žádné závažné protiprávní jednání. Pro zajištění klidu a veřejného pořádku bylo tedy nejen ze strany pořadatelů, ale také především ze strany Policie České republiky velmi důležité do bezpečnostního opatření nasadit adekvátní síly a prostředky. Na základě vyhodnocení celého bezpečnostního opatření můžeme nyní konstatovat, že síly a prostředky Policie České republiky byly nasazeny v souladu s předpokládaným rizikem.

nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 


V neděli 6. listopadu v 15.00 hodin začne na stadionu U Nisy v Liberci fotbalové utkání první ePojisteni ligy mezi mužstvy FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha.

Na základě dosud získaných informací policisté vyhodnotili tento zápas jako rizikový a lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku. Z tohoto důvodu je na tuto sportovní akci připraveno ze strany Policie České republiky bezpečnostní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Liberce a jeho okolí.

Žádáme všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení. Dále z důvodu zajištění nerušeného průběhu celé akce žádáme všechny občany, kterých se toto opatření dotkne, aby jej respektovali a dbali také pokynů členů pořadatelské služby, kteří budou na místech přítomni.

Do uvedeného opatření budou zapojeni policisté pořádkové a dopravní služby, služby kriminální policie a vyšetřování společně s členy Antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Všichni v rámci tohoto bezpečnostního opatření budou úzce spolupracovat se strážníky městské policie, pořadateli a pracovníky bezpečnostní agentury.


4. 11. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

 

 

vytisknout  e-mailem