Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V Náchodě se uskutečnila dopravní rošáda

NÁCHOD – V centru města se otočily jednosměrky 

Foto 2Otočení jednosměrek - Volovnice
Město Náchod v úterý 1. listopadu 2011 zažilo dlouho naplánovanou a veřejností se smíšenými pocity očekávanou dopravní přeměnu. Ulice vedoucí na náměstí a z náměstí plus dvě další v centru města otočily svůj směr.
 
Náchodská dopravní a pořádková policie si po dohodě s městskými strážníky rozdělila hlídky ve všech otáčených ulicích a na dalších důležitých dopravních bodech. Samotné otočení jednosměrných ulic proběhlo téměř v jeden okamžik a naprosto bezchybně.
 
V jednu chvíli policisté a strážníci museli dopravu řídit obousměrně kyvadlově, to aby se z ulic nestala past, a řidiči, kteří vjeli dovnitř ještě „po staru“ mohli ulici také opustit. Naproti nim již čekali na povel policisty motoristé, kteří jako první projížděli otočenými jednosměrkami.
 
Dalším důležitým úkolem hlídkujících policistů, který budou v nejbližších dnech plnit, bude upozorňovat lidi na to, že se změnil směr jízdy. Dopravní změny se však netýkají pouze řidičů, po ulicích centra města se pohybuje i velký počet chodců a mezi nimi i dětí, jež jsou zvyklí rozhlížet se při přecházení na opačnou stranu, než ze které nyní budou auta přijíždět.
 
Foto 3Policejní preventistka již v předešlých dnech navštívila náchodské základní školy, v nichž zejména s žáky nižších ročníků hovořila na téma změny v dopravě v centru Náchoda. Podrobně s dětmi probírala, jak se mají bezpečně pohybovat při přecházení ulic.
 
Současně dětem rozdala reflexní vesty, pásky a další předměty od BESIPu, aby napomohla většímu bezpečí. Reflexní prvky na oblečení mnohonásobně zvyšují vzdálenost, na níž řidič za volantem může osobu spatřit, a tedy i její bezpečný pohyb po vozovce.
 
Policejní hlídky budou na všech kritických místech ve zvýšené míře hlídkovat minimálně do konce týdne. Řidiči i chodci by měli v těchto dnech rozhodně být ostražitější než jindy a připraveni reagovat na chybné dopravní manévry roztržitých či zbloudilých řidičů.
 
 
Policejní hlídka  u kruhového objezdu Itálie   
 
por. Bc. Eva Prachařová
1.11. 2011 ve 14.00 hodin

 

vytisknout  e-mailem