Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V Mrlínku řádil zloděj

KROMĚŘÍŽSKO: Bystřičtí policisté včera přijali dvě oznámení týkající se vloupání do aut. 

V úterý přijali bystřičtí policisté hned dvě oznámení týkající se vloupání do vozidel.

Předevčírem tak o své věci přišel devětadvacetiletý muž. Zloděj se na automobil značky Fiat Doblo, který jeho majitel zaparkoval v obci Mrlínek před domem, kde bydlí, zaměřil během noci z pondělí na úterý. Vylomil zámek zadních dveří a vnikl do nákladového prostoru. Následně z něj odcizil tři motorové pily. Škoda, kterou tak způsobil krádeží věcí a poškozením auta, se vyšplhala na bezmála padesát tisíc korun.

Během stejné noci došlo ještě k dalšímu vloupání, a to o několik desítek metrů dál. Tam si pachatel vyhlédl automobil značky Fiat Ducato. Překonal zadní dveře a z nákladního prostoru vzal pracovní nářadí v hodnotě tři sta tisíc korun. Jednalo se například o bourací a vrtací kladivo, lisovací kleště, vrtačky, hydraulické ohýbačky a další.

Zloděj se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež. V případě dopadení mu hrozí až pětileté vězení.

Ponechat věci ve vozidlech bez dohledu je risk. Nenechávejte proto na sedadlech či odkládacích plochách žádné věci. Ani zavazadlový prostor auta není trezor. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

9. září 2021, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem