Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V minulém týdnu zemřeli dva lidé

LOUNY – Dopravní nehodovost na Lounsku. 

Přehled dopravní nehodovosti 29. 10. – 4. 11. 2018
Uplynulý týden se na silnicích lounského okresu událo podle statistik 25 dopravních nehod. Počet zranění byl při těchto střetech nízký, pouze jedno lehké. Avšak k životům účastníků už kolize tak shovívavé nebyly. Při jedné dopravní nehodě v pondělí 29. října na silnici č. 7 před obcí Panenský Týnec ve směru na Chomutov zemřeli dva lidé. Osobní vozidlo vjelo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím nákladním automobilem. Pro osádku osobního vozidla byly následky nárazu fatální.
Škoda způsobená dopravními nehodami vyšplhala minulý týden na 3 395 500 korun. Způsob jízdy byl na vině 11 střetů. Nehody nezaviněné řidiči se do statistik zapsaly číslem 7. Rychlost se podílela na kolizích v 6 případech a 1 řidič nedal přednost v jízdě. Policisté při dechových zkouškách nenaměřili alkohol v těle ani jednoho řidiče.

O víkendu se přihodilo celkem 8 dopravních nehod. Způsobená škoda vystoupala na 430 000 korun. Nejčastěji se v těchto dnech bouralo kvůli zvěři, ve 4 případech. Způsob jízdy se podepsal na střetech 2krát, rychlost 1krát a přednost také 1krát.

Vzestupná tendence dopravních nehod
Policisté v okrese Louny vyjížděli od začátku roku k dnešnímu dni k 1 281 dopravním nehodám. Na silnicích bohužel zemřelo již 9 účastníků. Těžce zraněno bylo 19 osob a lehce 269. Vzestupná tendence dopravních nehod pokračuje. V loňském roce se přihodilo za toto období 1 189 střetů a v roce 2016 1 046. Na vině je nejčastěji způsob jízdy.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
5. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem