Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V maskách Santa Clause ukradli pokladnu s penězi

ZLÍNSKO: Při útěku stříleli, přesto neunikli. 

Velmi bujaré pálení čarodějnic zažili v neděli večer obyvatelé jedné z obcí na Zlínsku. Dva muži v maskách Santa Clause po důkladném promyšlení ukradli pokladnu s tržbou, při útěku stříleli na své pronásledovatele, nakonec však skončili v rukou policistů.

Dvacetiletý muž z Kroměříže a jeho o tři roky starší bratr se rozhodli zlepšit svou finanční situaci nekalým způsobem. Napadlo je, že by mohli navštívit tradiční akci pálení čarodějnic v obci na Zlínsku a ukrást tržbu. Přípravu rozhodně nepodcenili. Aby nebyli příliš nápadní, vzali si s sebou čepice a masky Santa Clause. Byli připravení také na to, že by je mohl někdo pronásledovat, proto se vyzbrojili slznými plyny a plynovými pistolemi. A do třetice ze svého vozidla BMW odstranili zadní registrační značku pro snazší únik. Akce mohla začít. Mladší z bratrů si nasadil masku, vyběhl z lesa, u vstupu ukradl pokladnu s tržbou a utíkal zpět do lesa, kde na něj čekal sourozenec, který sledoval, zda jsou pod dohledem pronásledovatelů. Vzhledem k tomu, že za lupičem běželi  hned tři pořadatelé, bratři neváhali a stříleli za sebe plynovými pistolemi ve snaze pronásledovatele zastrašit. I přes důkladně promyšlený plán se však mladíkům nepodařilo ostraze uniknout. Zadrželi je těsně před jejich vozem. V odcizené pokladně bylo téměř sto tisíc korun.

Přivolaní policisté oba muže zadrželi a odvezli do policejní cely. Z policejního příbytku odcházeli se sdělením podezření za trestný čin krádež. V případě odsouzení hrozí oběma mladíkům trest odnětí svobody až na pět let. Těžko říct, jaký trest je čekal doma od jejich otce.

3. května 2017, nprap. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem