Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V listopadu se bouralo o dost více než vloni

CHOMUTOVSKO - Ze statistiky dopravních nehod. 

Na čísle 137 se zastavil počet listopadových dopravních nehod na Chomutovsku. Kolizí bylo o 36 více, než ve stejném období loňského roku. Počty zraněných osob jsou s loňskem srovnatelné, lehce zraněno bylo letos 15 účastníků nehod (2020 – 14), těžká zranění utrpěli dva lidé (2020 – 3). Listopadové nehody se stejně jako vloni obešly bez následků na lidských životech.

Vyšší počet nehod se podepsal i na výši vzniklých škod, které byly letos vyčísleny na 7,2 milionu korun. Vloni to bylo o 2,6 milionu korun méně. Kromě zvěře, kvůli které se bouralo třicetkrát, všechny ostatní nehody zavinili řidiči motorových vozidel (107). Ostatní účastníci silničního provozu včetně chodců tedy neměli na svědomí žádnou z kolizí.

K většině střetů způsobených řidiči došlo v důsledku nesprávného způsobu jízdy (61). Z dalších příčin dominovala nepřiměřená rychlost (22) a nedání přednosti v jízdě (20).

Nejčastějším místem kolizí byly místní komunikace (44), stejné počty nehod se tentokrát odehrály na silnicích I., II. a III. třídy (24). Dějištěm 20ti nehod byla parkoviště a k jednomu střetu došlo na polní cestě.

Dva účastníci bourali pod vlivem alkoholu.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 2. prosince 2021

vytisknout  e-mailem