Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V Liptále řádil vandal

VSETÍNSKO: Napáchal škodu za desítky tisíc korun.  

Rozbitá okna na tělocvičně a škole, poničená dopravní značka, vytrhané sazenice z květináčů a zničené kolíkové oplocení záhonu. Taková spoušť zůstala po nočním řádění vandala v Liptále. Vzniklá škoda činí 20 000 korun.
 
Vsetínští policisté vyjížděli v neděli dopoledne do obce Liptál, kde výtržník způsobil na základní škole, tělocvičně a dopravním značení škodu za 20 000 korun. Výtržník řádil pravděpodobně kolem půl třetí ráno, protože v tento čas slyšel jeden z obyvatel Liptálu z venku velký hluk. Vandal vyvrátil informativní dopravní značku poblíž autobusové zastávky u silnice první třídy č. 69 vedoucí na Zlín, dále rozbil okno na tělocvičně a popelnicí rozbil skleněné dveře vedoucí do tělocvičny. Před hlavním vchodem do základní školy pak vytrhal z květináčů okrasné rostliny a poničil kolíkové oplocení záhonu.
 
Po pachateli výtržnictví a poškození cizí věci pátráme. V případě dopadení a prokázání viny mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Pokud někdo z občanů výtržníka či výtržníky viděl, či slyšel, nebo by nám mohl k výtržnictví sdělit informace, které by mohly vést k objasnění případu, ať neváhá a kontaktuje Policii ČR.
 
 
15. října 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem